387
Ο Τραμπ χειρονομεί έχοντας στον πλευρό του τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς | REUTERS/Jonathan Ernst

Επίθεση κατά της Μέρκελ με αιχμή το Μεταναστευτικό από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 14:53
Ο Τραμπ χειρονομεί έχοντας στον πλευρό του τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς
|REUTERS/Jonathan Ernst

Επίθεση κατά της Μέρκελ με αιχμή το Μεταναστευτικό από τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 14:53

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ κλυδωνίζεται με αφορμή το Μεταναστευτικό, ο Ντόναλντ Τραμπ παρεμβαίνει στρεφόμενος ουσιαστικά κατά της καγκελαρίου και υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί τής γυρνούν την πλάτη εξαιτίας της πολιτικής της.

Σε άλλο ένα από τα tweet με τα οποία διαμορφώνει και παρεμβαίνει σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα (ή έστω όσα νομίζει ότι είναι σοβαρά), ο Τραμπ έγραψε ότι «ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου».

Προσθέτει ότι «η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!».

Σε επόμενο tweet παρατηρεί ότι «δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!»

Είναι, κατά μια έννοια, ένας τρόπος να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Τραμπ έχει και αυτός να αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για το μεταναστευτικό και την πολιτική της κυβέρνησής και ειδικά σε ό,τι αφορά τον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους  γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά.

Η ειρωνεία είναι ότι τη Δευτέρα σε ομιλία του επισήμανε τη «θλιβερή κατάσταση» των παιδιών που χωρίζονται από τους γονείς τους. Θα μπορούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, να διευθετηθεί «σύντομα», εάν το Κογκρέσο ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, επιρρίπτοντας με τον τρόπο αυτό στις παρατάξεις για το αδιέξοδο που τείνει να γίνει ανθρωπιστική κρίση.

Αν και οι φωνές κατά της κατάστασης επικεντρώνονται κυρίως από την πλευρά των Δημοκρατικών, κατά του Τραμπ τοποθετήθηκαν ουσιαστικά η σύζυγός του Μελάνια και η πρώην πρώτη κυρία Λόρα Μπους.

Η Μέρκελ από την άλλη πλευρά είναι σε έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ που πιέζει για μια πιο αυστηρή πολιτική και θέτει μάλιστα και τελεσίγραφο 15 ημερών.

Ο Monde δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτήν την  – διόλου αναπάντεχη – επίθεση από τον αμεριακανό πρόεδρο. Είναι ένα είδος αντεκδίκησης για το ναυάγιο της συνόδου της G7 στον Καναδά πριν από 10 ημέρες.

Η επίθεση διακρίνεται ακόμη και για την τάση του Τραμπ για υπερβολές και, τελικά, ψευδείς πληροφορίες. Ο ισχυρισμός του ότι η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε άνοδο διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας που δείχνει ότι είναι στο χαμηλότερο  σημείο των τελευταίων 25 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...