213
| REUTERS/Leah Millis/File Photo

Τζουλιάνι: «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έπεσε στα τέσσερα – σε αυτή τη θέση τον θέλουμε»!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 09:13

Τζουλιάνι: «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έπεσε στα τέσσερα – σε αυτή τη θέση τον θέλουμε»!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 09:13

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν εκλιπαρούσε «στα τέσσερα» να γίνει η σύνοδος κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο.

Αυτο έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται δηλώσεις που έκανε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και στενός συνεργάτης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με επενδυτές στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

«Ελεγαν (οι Βορειοκορεάτες) ότι θα εξαπέλυαν πυρηνικό πόλεμο εναντίον μας, ότι θα μας νικούσαν σ’ έναν πυρηνικό πόλεμοΕμείς (οι ΗΠΑ) είπαμε ότι δεν θα πάρουμε μέρος σε μια σύνοδο υπό αυτές τις περιστάσεις», σημείωσε, αναφερόμενος στη συνάντηση που ακυρώθηκε στα τέλη του Μαΐου από τον ίδιο τον Τραμπ, πριν τελικά επιβεβαιωθεί από τον Λευκό Οίκο ότι θα γίνει όπως προγραμματιζόταν αρχικά, τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Και λοιπόν, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έπεσε στα τέσσερα και παρακάλεσε να γίνει (η σύνοδος) και σε ακριβώς αυτή τη θέση θέλεις να τον έχεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος έκρινε πως η Ουάσινγκτον έχει πλέον το πάνω χέρι στη συνάντηση αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι προετοιμασίες εντείνονται στην πόλη-κράτος για την ιστορική σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ. Απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα ως την ημέρα που θα γίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...