227
Το πριγκιπικό ζεύγος σε πρόσφατη επίσκεψη στην Αυστραλία | EPA/DARREN

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2018, 10:54
Το πριγκιπικό ζεύγος σε πρόσφατη επίσκεψη στην Αυστραλία
|EPA/DARREN

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2018, 10:54

Με αφορμή τον εορτασμό της ναυτικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα θα επισκεφθούν την Ελλάδα από την Τετάρτη 9 ως την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Η πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους είναι «να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών και να υποδηλώσει την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού».

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.

Κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος ο Κάρολος θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Την Πέμπτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στον Πειραιά για επαφές μέσα από τις οποίες «θα αναδειχθούν οι σχέσεις στη ναυτιλία και στην άμυνα», όπως σημειώνει η κυρία Σμιθ.

Την Παρασκευή, τρίτη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα, ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταβούν στην Κρήτη και θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έχει συνδεθεί με την βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

Σύμφωνα με την πρεσβευτή, η επίσκεψη «θα ολοκληρωθεί με ένα κρητικό γλέντι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...