546
Βασιλιάς στον πύργο του: ο Αρτσι ο τυχεράκιας, ο ένας και μοναδικός | BBC/YouTube

«Το σκυλόσπιτό μου είναι το κάστρο μου» – και η αξία του 5.500 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:20
Βασιλιάς στον πύργο του: ο Αρτσι ο τυχεράκιας, ο ένας και μοναδικός
|BBC/YouTube

«Το σκυλόσπιτό μου είναι το κάστρο μου» – και η αξία του 5.500 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:20

Εχετε σκεφτεί τι θα κάνατε τα λεφτά αν κερδίζατε στο Λόττο ένα εκατομμύριο ευρώ; Η συζήτηση μας απασχόλησε πρόσφατα στο γραφείο αλλά δεν καταλήξαμε πουθενά. Και να τη ξαφνικά η είδηση. Ενα ζευγάρι στην Αγγλία ξόδεψε πάνω από 5.000 λίρες (5.500 ευρώ) για να φτιάξει ένα χειροποίητο παλατάκι για τον σκύλο τους, μια μιανιατούρα-αντίγραφο του πύργου του Ουίνδσορ. Ετσι, ο χαϊδεμένος Αρτσι, το δεκάχρονο Λάσα Απσο της οικογένειας Κρόσλαντ, την ημέρα του βασιλικού γάμου της χρονιάς θα φορέσει το… φράκο του και το ημίψηλο καπέλο του (sic) και θα παρακολουθήσει την τελετή από το κάστρο του, άνετα ξαπλωμένος σε βελούδινο θρόνο.

Η Σούζαν Κρόσλαντ και ο σύζυγός της Μάικλ, από το Μίρφιλντ του Γουέστ Γιορκσάιρ, κέρδισαν πριν από δέκα χρόνια 1,2 εκατ. λίρες στο Λόττο. Εκείνη την ημέρα, γράφει η Daily Record, ήταν η επέτειος του θανάτου του πατέρα της, οπότε η 53χρονη Σούζαν συμπλήρωσε το δελτίο με τους δικούς του αριθμούς. Και βεβαίως θεώρησε την επιτυχία της «δώρο εξ ουρανού».

dogwindsor1

Με τον τρόπο αυτό, λέει η κ. Κρόσλαντ, ο πατέρας της θέλησε να της πει να φροντίσει τις δύο αδελφές και τον αδελφό της που έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Τα αδέλφια θα έπρεπε να χωριστούν μετά το θάνατο των γονέων τους, αλλά για καλή της τύχη ήταν πλέον σε θέση να τους φροντίσει φτιάχνοντας ένα σπίτι για να μείνουν όλοι μαζί.

Ωστόσο το αγαπημένο της σκυλί δεν ήταν δυνατόν να μείνει παραπονεμένο. Οπως δήλωσε στο BBC, «λατρεύω τους βασιλικούς γάμους και τους βασιλιάδες». Με την ευκαιρία του γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, λοιπόν, του έφτιαξε το δικό του κάστρο, που έγινε φυσικά το θέμα της ημέρας στην Αγγλία.

Η δουλειά ανατέθηκε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, «The Russell Beck Studio», από το νότιο Λονδίνο, που δημιούργησε ειδικά  για τον Αρτσι το «Archie’s Palace Pet Pooch». Πρόκειται για μια κατασκευή ύψους δύο μέτρων που έγινε με πρότυπο την Πύλη του βασιλιά Γεωργίου IV στο κάστρο του Ουίνδσορ. Το παλατάκι του Αρτσι, με το κόκκινο χαλί, τον βελούδινο θρόνο και την μπανιέρα με το ζεστό νερό, τοποθετήθηκε στον πίσω κήπο του σπιτιού της οικογένειας Κρόσλαντ. Ζυγίζει 155 κιλά και ξοδεύτηκαν πάνω από 15 λίτρα χρώματος, ενώ για την ολοκλήρωσή του δούλεψε μια επταμελής ομάδα επί 244 ώρες.

ARCHIE-castle-Russel-Beck-Facebook
Ο σκύλος του Ράσελ Μπεκ στενοχωρήθηκε πάρα πολύ όταν το σκυλόσπιτο-παλάτι του Αρτσι έφυγε από το εργαστήριο (Facebook / Russell Beck Studio Limited)

Ο γλύπτης Ράσελ Μπεκ, δημιουργός του βασιλικού σκυλόσπιτου, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκε «παραγγελία για παλάτι σκύλου» και παραδέχτηκε ότι«αυτό το πρότζεκτ το αγάπησα». Είπε επίσης ότι ο δικός του σκύλος ζήλεψε πάρα πολύ: «Νομίζω ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ που (το κάστρο) έφυγε από το εργαστήριο και δεν θα είναι πια δικό του».

Εν τω μεταξύ οι Κρόσλαντ ετοιμάζονται πυρετωδώς. Αγόρασαν διάφορα αξεσουάρ για τον σκύλο και διακοσμητικά για τον κήπο τους όπου την ημέρα της τελετής του γάμου θα καλέσουν τους φίλους τους για μπάρμπεκιου: «Ο Αρτσι προφανώς δεν μπορεί να πάει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, έτσι θέλαμε να του φτιάξουμε το δικό του κάστρο και ξέρουμε ότι θα το αγαπήσει». Αν θα παρακολουθήσει την τελετή από δική του οθόνη τηλεόρασης, αυτό δεν ανακοινώθηκε. Τίποτα όμως δεν είναι απίθανο. Ο Αρτσι, έτσι κι αλλιώς, είναι συνηθισμένος να τον «κακομαθαίνουν» ποικιλοτρόπως τα αφεντικά του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...