409
Ο Σταμάτης Κριμιζής ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Βασίλη Μαγκλάρα. Τώρα, χαμόγελα δεν υπάρχουν | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο «Τσάρος του Διαστήματος» κατηγορεί τον Κριμιζή ότι «πήγε μόνο δύο φορές στη δουλειά»…

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 12:08
Ο Σταμάτης Κριμιζής ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Βασίλη Μαγκλάρα. Τώρα, χαμόγελα δεν υπάρχουν
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο «Τσάρος του Διαστήματος» κατηγορεί τον Κριμιζή ότι «πήγε μόνο δύο φορές στη δουλειά»…

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 12:08

Λίγες μόλις ώρες μετά την αιχμηρή παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια επιχείρηση αποδόμησης του κύρους και της εργατικότητας του διεθνούς φήμης επιστήμονα. Εκφραστής αυτής της επίθεσης στο πρόσωπο του δρος Κριμιζή, ήταν ο ίδιος ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, τον οποίο στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κριμιζής χαρακτήριζε ως «Τσάρο του Διαστήματος».

«Δεν είμαι τσάρος, προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια σε αυτή τη θέση κάνω ό,τι μπορω για τα ΑΕΙ, τις εταιρείες, τους ερευνητές, γιατί ο χώρος του Διαστήματος ήταν παρατημένος εδώ και 30 χρόνια», απάντησε ο -εκ των «κομματικών εξαπτέρυγων» του Νίκου Παππά-  Βασίλης Μαγκλάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Στη συνέχεια ωστόσο, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο δρ Κριμιζής -και το διοικητικό «καπέλωμα» του σπουδαίου επιστήμονα στον ΕΛΔΟ- αφού έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και την εργατικότητα και τη συνέπεια του τέως προέδρου του ΕΛΔΟ.

«Δεν  ζήτησε καν να μιλήσει με τον υπουργό για να θέσει τα παράπονά του. Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που πήγε δύο φορές στη δουλειά, έδωσε μια συνέντευξη και μετά παραιτήθηκε εφόσον δεν έβρισκε το δίκιο του», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του – ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο καθηγητής από την κομματική νομενκλατούρα στα διοικητικά του Οργανισμού.

Απαντώντας εξάλλου σε όσα του καταλογίζει στην επιστολή παραίτησης ο δρ. Κριμιζής για το θέμα των αρμοδιοτήτων, ο κ. Μαγκλάρας αρκέστηκε να πει ότι «αυτές βρίσκονται στον ιδρυτικό νόμο». «Με είχε ρωτήσει στις 31 Μαρτίου και κλείσαμε σε άριστο κλίμα. Αυτά αναγράφονται σε νομικά κείμενα. Ο ίδιος δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό για να κατανοήσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου και του οργανισμού», είπε συνεχίζοντας την επίθεση στο πρόσωπο του καθηγητή.

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης στον ΕΛΔΟ, ο υφιστάμενος του Νίκου Παππά υποστήριξε ότι δόθηκε προσωρινά σε υπαλλήλους (!) του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ…

Εύκολη απάντηση είχε ο κ. Μαγκλάρας  ακόμα και για τον χωροταξικό εναγκαλισμό του φιλόδοξου Οργανισμού (εκτός του ουσιαστικού) από τον υπουργό. Όπως είπε, το γραφείο που παραχωρήθηκε για τον ΕΛΔΟ «είναι αίθουσα συσκέψεων δίπλα στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αυτός ήταν ο μόνος κενός χώρος που αφήνουμε την τσάντα μας όταν πηγαίνουμε στο γραφείο του υπουργού στον 6ο όροφο».

«Όφειλε αν είχε παράπονο να συζητήσει με τον υπουργό. Δεν έγινε ποτέ συνάντηση ούτε παραπονέθηκε», επανέλαβε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τον δρ. Σταμάτη Κριμιζή και την αναίτια και βιαστική – κατά την άποψή του- παραίτησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...