664
Ο Ρονάλντο σηκώνεται, πετυχαίνει την μπάλα, για να τη στείλει στα δίχτυα του Μπουφόν. Μια εικόνα που θα μείνει αξέχαστη | Twitter

Παγκόσμια «τρέλα» για το ψαλίδι του Κριστιάνο – Ηταν όμως το ομορφότερο όλων;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 18:51
Ο Ρονάλντο σηκώνεται, πετυχαίνει την μπάλα, για να τη στείλει στα δίχτυα του Μπουφόν. Μια εικόνα που θα μείνει αξέχαστη
|Twitter

Παγκόσμια «τρέλα» για το ψαλίδι του Κριστιάνο – Ηταν όμως το ομορφότερο όλων;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 18:51

Μερικά δευτερόλεπτα στο Τορίνο ήταν αρκετά για να καθηλώσουν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η μπάλα φεύγει από τα πόδια του Καρβαχάλ, ο Ρονάλντο πατάει γερά στο χορτάρι, οριζοντιώνεται φτάνοντας τα 2 μέτρα και 23 εκατοστά και πετυχαίνει την μπάλα στο κατάλληλο σημείο, αυτή φεύγει με δύναμη και καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μπουφόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μόλις πετύχει το -κατά πάσα πιθανότητα- ομορφότερο γκολ της καριέρας του σε έναν σημαντικό αγώνα του Champions League απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του αθλήματος. Το γκολ, με ανάποδο ψαλίδι, του Πορτογάλου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και, όπως είναι φυσικό, δεν απασχόλησε μόνο τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.

Οι New York Times μίλησαν για τη μαγευτική ενέργεια του Κριστιάνο, οι Ιταλοί της Corriere della sera το συνέκριναν με άλλα αντίστοιχα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η γαλλική Monde έκανε λόγο για ένα απίστευτο γκολ. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι Βρετανοί οι οποίοι, παρόλο το ότι καυχιούνται πως παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο, δεν μπορούν να μην υποκλιθούν σε ένα ακροβατικό τέτοιας ομορφιάς.

Την ίδια στιγμή όμως, οι Times θέτουν το ερώτημα: ήταν το ψαλιδάκι του Κριστιάνο, το ομορφότερο γκολ που έχει μπει με αυτόν τον τρόπο; Για να απαντήσει στο ερώτημα, η έγκριτη βρετανική εφημερίδα ρώτησε τους αθλητικούς της ρεπόρτερ για τη δική τους άποψη.

Και αυτές είναι οι απαντήσεις τους…

Χένρι Γουίντερ –> Γουέιν Ρούνεϊ (2011)

Ο Γουίντερ υποστηρίζει ότι το γκολ του Ρονάλντο είναι πιθανώς το σπουδαιότερο στον τομέα της εκτέλεσης και της πιθανής σημασίας ειδικά αν η Ρεάλ φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League. Για τον ίδιο υπήρχαν αρκετά πανέμορφα γκολ που μπήκαν με ψαλιδάκι, όπως αυτά του Μάρκο βαν Μπάστεν, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Φελίπε Μεξές, όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι το γκολ του Ρούνεϊ το 2011 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Οι λόγοι; «Ηταν τόσο σπουδαίο επειδή ο Κομπανί της Σίτι μάρκαρε τον Ρούνεϊ εξαιρετικά σε όλο το παιχνίδι, επειδή ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι και τέλος επειδή έδωσε μεγάλη ώθηση στη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει τον τίτλο εκείνη τη χρονιά».

Ολιβερ Κέι –> Τρέβορ Σίνκλερ (1997) και Μάουρο Μπρεσάν (1999)

«Αν θέλουμε να κρίνουμε τα γκολ αποκλειστικά με γνώμονα την τεχνική και την αισθητική τους τότε θα πρέπει να πάμε πέρα από τους συνήθεις υπόπτους (Ρονάλντο, Ριβάλντο, Βαν Μπάστεν, Ιμπραΐμοβιτς υποστηρίζει ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της βρετανικής εφημερίδας. Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος ξεχωρίζει δύο γκολ: αυτό του Τρέβορ Σίνκλερ στον αγώνα της ΚΠΡ με την Μπάρνσλεϊ για το FA CUP και το γκολ του Μάουρο Μπρεσάν της Φιορεντίνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Champions League το 1999.

Πoλ Τζόις –> Ριβάλντο (2011)

Το περίφημο γκολ του Ριβάλντο ξεχώρισε ο αθλητικός ανταποκριτής. «Ηταν η τελευταία ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος και η Μπαρτσελόνα έπρεπε να νικήσει τη Βαλένθια προκειμένου να κερδίσει μία θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς», θυμάται ο δημοσιογράφος. «Ο Ριβάλντο είχε πετύχει ήδη δύο γκολ στο παιχνίδι όμως η Βαλένθια είχε ισοφαρίσει. Καθώς το ματς έφτανε στο τέλος του, ο Φρανκ ντε Μπουρ σήκωσε την μπάλα και ο Ριβάλντο την κοντρόλαρε με το στήθος και έκανε ένα φανταστικό ψαλιδάκι που κατέληξε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας».

Πoλ Χερστ –> Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (2012)

Το πανέμορφο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές των αθλητικογράφων. Μπήκε σε φιλικό της Σουηδίας απέναντι στην Αγγλία, όμως επετεύχθη από τεράστια απόσταση. «Ο Ζλάταν θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, όμως αποφάσισε να τη σηκώσει και έτσι να πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς», γράφει ο Χερστ.

Μάρτιν Ζίγκλερ –> Αντι Κάρολ (2017)

«Προκειμένου να είναι πραγματικά εντυπωσιακά, τα ψαλιδάκια πρέπει να έχουν τρομερή δύναμη, τέλειο συγχρονισμό και η μπάλα να βρίσκεται όσο το δυνατόν ψηλότερα» υποστηρίζει ο αρθρογράφος που θεωρεί ότι το γκολ του Ρονάλντο είναι το ομορφότερο επειδή πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. «Μετά το γκολ του Πορτογάλου έρχεται το γκολ του Κάρολ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας», γράφει ο Ζίγκλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=cZUNsjYWLfs

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...