887
Τα εγκαίνια της νέας μονάδας έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη | Παπαστράτος

#TeleftaioTsigaro για την Παπαστράτος με επένδυση-σταθμό και 400 νέες προσλήψεις

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 16:24
Τα εγκαίνια της νέας μονάδας έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη
|Παπαστράτος

#TeleftaioTsigaro για την Παπαστράτος με επένδυση-σταθμό και 400 νέες προσλήψεις

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 16:24

Μετά από σχεδόν 90 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, η Παπαστράτος γυρίζει σελίδα, κάνοντας επισήμως το… «τελευταίο τσιγάρο», και μετατρέπει πλέον το εργοστάσιό της στον Απρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris, IQOS, δημιουργώντας ταυτόχρονα 400 νέες θέσεις εργασίας (οι οποίες προστίθενται στις πάνω από 250 θέσεις που άνοιξαν για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά).

28699336_2093371460944371_8121738526164497779_o

Στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου θα παράγονται ετησίως 20 δισεκατομμύρια ράβδοι θερμαινόμενου καπνού προς εξαγωγή. Η ύψους 300 εκατ. ευρώ επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επενδύσεων της εταιρείας, που από το 2003 ανέρχονται στα 700 εκατ. και αθροιστικά φθάνει πλέον το 1 δισ. ευρώ με τη νέα επένδυση.

Γιορτάζοντας την ιστορική αλλαγή από τα συμβατικά στα νέας γενιάς τσιγάρα, η Παπαστράτος δημιούργησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #TeleftaioTsigaro , συνοδεύοντας τη μετάβαση στη νέα εποχή με το ακόλουθο βίντεο:

https://www.facebook.com/insidePapastratosMazi/videos/2095999954014855/

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, μέσα από τη νέα γενιά καπνικών προϊόντων, δημιουργεί ένα ακόμη πιο ασφαλές και προβλέψιμο περιβάλλον για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα συντηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, από την καπνοκαλλιέργεια μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας.

pap2
Μεταξύ των επισήμων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μέλλον και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της PMI μέσα από τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα.

pap4
Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία μας. Η Παπαστράτος είναι το πρώτο μας εργοστάσιο που σταματάει την παραγωγή τσιγάρων και μετατρέπει τη λειτουργία της για να παράγει αποκλειστικά εναλλακτικά προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό. Θα συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις υπάρχουσες και να επενδύουμε σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση ενηλίκων καπνιστών απ’ όλο τον κόσμο που αναζητούν καλύτερες λύσεις, εναλλακτικές του καπνίσματος. Δεσμευθήκαμε να προσφέρουμε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε όλους τους ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Το ρεύμα αυτής της επαναστατικής αλλαγής προς όφελος των 1,1 δισεκατομμυρίων καπνιστών, της δημόσιας υγείας και την κοινωνίας γενικότερα γίνεται συνεχώς πιο δυνατό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου», ανέφερε ο κ. Καλαντζόπουλος.

«Τα μέτρα των κυβερνήσεων για τον περιορισμό του καπνίσματος πρέπει να συνοδευτούν από καινοτόμα προϊόντα όπως αυτό που θα παράγει εφεξής ο Παπαστράτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Phillip Morris International.

«Το IQos περιέχει 90% λιγότερες χημικές επιβλαβείς ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, αλλά να συμπληρώσουμε αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια με επενδύσεις του μεγαλύτερου μέρους των πόρων μας ώστε αυτοί που θέλουν να καπνίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η επιλογή της Ελλάδας για να παράγει τις θερμαινόμενες ράβδους για το IQos ήταν δύσκολη γιατί είχε ανταγωνισμό από άλλες χώρες . Όμως η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν μέλλον και προοπτική», διαβεβαίωσε, ο κ. Καλαντζόπουλος, καλώντας παράλληλα τους Έλληνες να κόψουν το τσιγάρο, και να στραφούν σε προϊόντα που δεν επιβαρύνουν την υγεία τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρείας και στη νέα εποχή ανάπτυξης που, όπως είπε, θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό πλεόνασμα που δημιουργεί η Παπαστράτος, παίρνοντας θέση στο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα συνολικά.

pap3
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης

«Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την Παπαστράτος», επεσήμανε ο κ. Χαρμπαντίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της νέας μονάδας του εργοστασίου. Πρόκειται, είπε, για επένδυση – σταθμό για την ελληνική οικονομία. «Θα έχουμε μαζί και την κοινωνία και τους 400 νέους εργαζόμενους που έρχονται να συμπληρώσουν τους 800 εργαζόμενους. Τους εκατοντάδες νέους συνεργάτες των πωλήσεων και τους παραγωγούς καπνού. Είκοσι δισ. ράβδοι καπνού θα παράγονται στην Ελλάδα και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο», ανακοίνωσε και πρόσθεσε για τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η εταιρεία:

«Ογδόντα επτά ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του πιο σύγχρονου για την εποχή εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα, η Παπαστράτος πρωτοπορεί και πάλι. Πιστοί στη δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Παπαστράτος. Με την επένδυση αυτή κάνουμε μία ακόμα κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας, διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε οριστικά πίσω μας το τσιγάρο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...