373
Η Σίνθια, σε ομιλία στο Μανχάταν | REUTERS/Darren Ornitz

Και επισήμως υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης η Μιράντα του «Sex and the City»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:57
Η Σίνθια, σε ομιλία στο Μανχάταν
|REUTERS/Darren Ornitz

Και επισήμως υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης η Μιράντα του «Sex and the City»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 21:57

Στην αρχή έμοιαζε με αστείο, αργότερα άρχισαν να πληθαίνουν οι φήμες και στο τέλος επιβεβαιώθηκε. Στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ενεργό ρόλο θα έχει και πάλι ένα πρόσωπο από τη σόουμπιζ. Η Σίνθια Νίξον της επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Sex and the City» διεκδικεί θέση κυβερνήτη στη Νέα Υόρκη.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε και επίσημα -αλίμονο, μέσω Twitter- την υποψηφιότητά της. Και από τη στιγμή που ήδη πλήθαιναν οι φωνές που έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να κατέλθει στην πολιτική, ουδείς εξ ημών έπεσε από τα σύννεφα. Οπως και, τελικά, συνέβη

Η διάσημη ηθοποιός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, άρχισε ήδη να επιλέγει συνεργάτες, κάποιοι από τους οποίους εργάστηκαν για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

«Με δεδομένο ότι ο Ντε Μπλάσιο και ο νυν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο είναι αρκετά ‘αποξενωμένοι’ αν και οι δύο είναι Δημοκράτες, πολλοί κάτοικοι που ανησυχούν, ενθαρρύνουν τη Σίνθια να είναι υποψήφια. Αν και όποτε λάβει απόφαση, σίγουρα εγκαίρως, θα αποκαλύψει τα σχέδιά της», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της ηθοποιού, Ρεμπέκα Κάπελαν, προτού ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά της.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η 51χρονη Νίξον, μητέρα τριών παιδιών, ασχολείται με την πολιτική. Είχε, κατά το παρελθόν, διασταυρώσει τα ξίφη της με τον Κουόμο, για θέματα δημόσιας εκπαίδευσης.

Επίσης, από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας ασχολείται ενεργά με την εκπαιδευτική πολιτική, όταν ο τότε δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, εισηγήθηκε περικοπές στον προϋπολογισμό για την Παιδεία. Εφτασε, μάλιστα, να συλληφθεί -το 2002- σε διαδήλωση έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Μετά την εκλογή του Τραμπ ανέβασε τους τόνους κατά του νέου προέδρου, χωρίς να εγκαταλείψει την καμπάνια υπέρ των δημόσιων σχολείων.

Ενδεχόμενη εκλογή της θα αποτελέσει διπλή πρωτιά για τη Νέα Υόρκη: πρώτη γυναίκα και πρώτη ομοφυλόφιλη στο ύπατο αξίωμα μίας μάλλον προοδευτικής πολιτείας.

Η Νίξον υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της χρηματοδότησης για τα δημόσια σχολεία και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και, εννοείται, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Οπως έγραφε τον Ιανουάριο, αφήνοντας ένα σαφές υπονοούμενο υπέρ της: «Πρέπει το 2018 να εκλεγούν φωνές από ποικίλα περιβάλλοντα. Αν θέλουμε την αλλαγή, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία».

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει να αντιμετωπίσει για το χρίσμα των Δημοκρατικών τον Κουόμο, ο οποίος επιθυμεί να διεκδικήσει μία τρίτη θητεία.

Και έτσι, η κούρσα για τη δημαρχία στο Μεγάλο Μήλο, αποκτά (και) τηλεοπτικό σασπένς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...