251
Το Kinzhal ταξιδεύει προς τον στόχο του με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου | YouTube

Το νέο όπλο του Πούτιν είναι ένας σούπερ υπερηχητικός πύραυλος

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 15:47
Το Kinzhal ταξιδεύει προς τον στόχο του με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου
|YouTube

Το νέο όπλο του Πούτιν είναι ένας σούπερ υπερηχητικός πύραυλος

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 15:47

Με μία εντυπωσιακή δοκιμή η Ρωσία παρουσίασε το νέο υπερηχητικό της πύραυλο μακράς ακτίνας, ο οποίος υπόσχεται πλήγματα που διαπερνούν τις εχθρικές αεράμυνες χωρίς κίνδυνο αναχαίτισης του βλήματος.

Η επίσημη ενημέρωση είναι ότι ένα μαχητικό MiG-31 εξαπέλυσε έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal ο οποίος χτύπησε με ακρίβεια στον στόχο του.

Η απογείωση του μαχητικού ήταν αληθοφανής, ως απάντηση σε ένα συναγερμό, αναφέρει από την πλευρά του το πρακτορείο Tass.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δεν βοηθά να σχηματιστεί καλύτερη εικόνα, ενώ κάποια τμήματα είναι λογοκριμένα για λόγους ασφάλειας. Είναι πάντως εντυπωσιακό: ένας μεγάλος πύραυλος εξαπολύεται από το αεροσκάφος, μετά πραγματοποιεί για λίγο ελεύθερη πτώση και εξαφανίζεται με ταχύτητα.

To Kinzhal («Εγχειρίδιο») προορίζεται για την καταστροφή στόχων στη ξηρά και τη θάλασσα.

Εχει μια εντυπωσιακή ακτίνα δράσης που φτάνει τα 2.000 χιλιόμετρα, μπορεί δηλαδή να εξαπολυθεί πολύ μακριά από τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας. Χάρη στην πολύ μεγάλη ταχύτητά του, που είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, είναι σχεδιασμένο να διαπερνά τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Τα ρωσικά μέσα σημειώνουν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο αντίστοιχων επιδόσεων βλήμα με μικρό ίχνος στα ραντάρ και υψηλή δυνατότητα ελιγμών.

Ο νέος πύραυλος  εντάσσεται σε μια νέα γενιά οπλικών συστημάτων που παρουσίασε προ ημερών ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Μεταξύ τους ήταν και ένας «ασταμάτητος» πύραυλος με «πρακτικά απεριόριστη ακτίνα δράσης».

Το βίντεο που συνόδευε την παρουσίαση του ρώσου προέδρου έδειχνε (σίγουρα όχι τυχαία) τον ασταμάτητο πύραυλο να κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ. Είναι αυτό αρκετό για να ανησυχήσουν οι ΗΠΑ ή απλώς προπαγάνδα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...