306
Στιγμιότυπο από συνάντηση του Αλ. Αλαβάνου με τον Παν. Λαφαζάνη το καλοκαίρι του 2015. Τώρα προαναγγέλλεται σύμπραξη με σκοπό τον διεμβολισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά | Menelaos Myrillas / SOOC

Νέο «Συνασπισμό» φτιάχνει ο Αλαβάνος – κόμμα προανήγγειλε και ο Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:55
Στιγμιότυπο από συνάντηση του Αλ. Αλαβάνου με τον Παν. Λαφαζάνη το καλοκαίρι του 2015. Τώρα προαναγγέλλεται σύμπραξη με σκοπό τον διεμβολισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά
|Menelaos Myrillas / SOOC

Νέο «Συνασπισμό» φτιάχνει ο Αλαβάνος – κόμμα προανήγγειλε και ο Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:55

To Σχέδιο Β’ δεν φτούρησε – έτσι ο Αλέκος Αλαβάνος, προκάτοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε νέα πολιτική κίνηση, ένα είδος νέου ΣΥΝ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Αλαβάνος ρωτήθηκε για τις πολιτικές του κινήσεις.

«Μπορείτε να κάνετε έναν μήνα υπομονή; Μέσα στον έναν μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο», είπε για να συμπληρώσει:

«Δεν περιορίζομαι σε συνεργασίες της Αριστεράς. Δεν αρκεί μία συνεργασία αριστεράς. Υπάρχουν νησίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία, στο δημοσιογραφικό κόσμο,.. στον κόσμο της διανόησης, της τέχνης».

«Πιστεύω ότι θα βγει κάτι σημαντικό σε μικρό διάστημα».

Οταν σχολιάστηκε το γεγονός ότι είπε πως η επικείμενη συνεργασία δεν περιορίζεται στο χώρο της Αριστεράς, ο κ.. Αλαβάνος είπε:

«Δεν μπορεί να περιορίζεται στον χώρο της Αριστεράς».

Περιέγραψε ανθρώπους που είχαν μία άποψη στο μυαλό τους και λόγο της κρίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν άποψη και ανέφερε: «Πιστεύω ότι πρέπει να συσπειρωθεί και θα συσπειρωθεί κάθε θετικό στοιχείο όχι μόνο από το πολιτικό φάσμα, από αυτούς που έχουν πολιτική ταμπέλα, αλλά από ανθρώπους που λειτουργούν μέσα στην κοινωνία πάνω σε ένα πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας»

Οταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑΕ) είπε: «Εχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα».

Είναι προφανές ότι σκοπός είναι η δημιουργία μιας κίνησης που θα διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά με αιχμή τους πλειστηριασμούς και τα άλλα μνημονιακά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς φυσικά να παραλείπεται η σκοτεινή γοητεία που ασκεί σε ορισμένους ψηφοφόρους η προοπτική επιστροφή στη δραχμή.

Αλλωστε δεν είναι ο μόνος πρώην σύντροφος του κ. Τσίπρα που ονειρεύεται μια θέση στο πολιτικό φάσμα πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο οποίος με αφορμή τα τρίχρονα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην οποία ήταν υπουργός Οικονομικών κατά το πρώτο εκείνο τραυματικό εξάμηνο του 2015, προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...