660
Η ομιλία Μητσοτάκη είχε και «γενναία» δόση αυτοκριτικής | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Εχουμε σχέδιο, ξέρουμε πού πάμε

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 15:20
Η ομιλία Μητσοτάκη είχε και «γενναία» δόση αυτοκριτικής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Εχουμε σχέδιο, ξέρουμε πού πάμε

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 15:20

Για να πείσουμε ότι θα αλλάξουμε τη χώρα, πρέπει πρώτα να πείσουμε ότι αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι και η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου του κόμματος.

«Η εντολή που έχω από εσάς είναι αυτή. Να αλλάξουμε. Με καθαρές προγραμματικές θέσεις. Μειώνουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες. Στη ΝΔ, όλοι έχουν ρόλο, χωρίς ομαδοποιήσεις, χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς.   Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Άλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνέδρους.

«Είμαστε ένα κόμμα που αλλάζει, κι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Οι μεγάλες αλλαγές όμως χρειάζονται και κάποια σταθερά σημεία αναφοράς. Τα βρίσκουμε στην αλληλεγγύη και στην συστράτευση και την φυσιογνωμία της παράταξης. Γιατί εμείς είμαστε όχι μόνο το φιλελεύθερο, αλλά το μεγάλο λαϊκό κόμμα της παράταξης. Γιατί η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 11ο Συνέδριο στέλνει ένα μήνυμα: «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την αληθινή ελπίδα, να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε και πάλι δυνατή». «Και έχουμε το σχέδιο για μία Ελλάδα ευημερούσα, ασφαλή ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμά μας. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά πού πάμε. Έχουμε το σχέδιο και τη δύναμη. Οι πολίτες ξέρουν πως η ΝΔ αλλάζει. Ξέρουν πως μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διδασκόμαστε, προχωράμε, εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε την Ελλάδα», επανέλαβε για το μήνυμα που στέλνει το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ δεν έλειψε η αυτοκριτική (και μάλιστα σε «γενναία» δόση): «Εχουμε κι εμείς σοβαρές παθογένειες. Φέρουμε ευθύνη κι εμείς για τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης, όπως ο λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά».

Αυτές, είπε, είναι μερικές από τις παθογένειες για τις οποίες έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα -«μίας Μεταπολίτευσης, όμως που είχε αναρίθμητα καλά που δεν υπερασπιστήκαμε και επιτρέψαμε σε τυχοδιώκτες να εμφανιστούν ως δήθεν εκφραστές του νέου».

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όμως, παρατήρησε, ήταν αυτή που με την πολιτική της έφερε την Ελλάδα στον πάτο: «Η διακυβέρνησή τους καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεολογίες. Προσπαθούν να γίνουν καθεστώς. Εάν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Αυτοί που τάχα επαγγέλλονται το νέο είναι η χειρότερη Ελλάδα του χθες. Είπαν αναρίθμητα ψέματα. Η διακυβέρνησή τους προκάλεσε δεινά στη χώρα. Φτωχοποίησαν την κοινωνία. Τα τρία χρόνια των Τσίπρα-Καμμένου η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα. Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία φτωχοποιούν τη χώρα, φέρνουν ανέχεια, ανασφάλεια. Χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες που επέλεξαν να δώσουν την ψήφο τους (στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015) σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. «Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Μία αντιμνημονιακή και μία μνημονιακή. Σας εξαπάτησαν διπλά. Γυρίστε τους την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα με το τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές.

«Η κρίση έφερε το θυμό και την απογοήτευση. Μέσα από τα δύσκολα όμως βγαίνουμε πιο δυνατοί. Είναι δρόμος που μας έδειξε και ο Στέλιος Ράμφος. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την λογική ότι όλοι είμαστε το ίδιο στην πολιτική, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό πρέπει να το δείχνουμε όμως και στην πράξη και το δείχνουμε κάθε μέρα», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση.

Στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ ξεχώρισε επίσης το «μεγάλο ευχαριστώ» προς «παλιούς φίλους, αλλά και νέους φίλους που βλέπουν στη ΝΔ, την μόνη ελπίδα για το μέλλον», γιατί όπως υπογράμμισε, στη ΝΔ «είμαστε πλέον έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». «Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα ελληνικό θαύμα», απρόσμενο για κάποιους, πρόσθεσε στο τέλος της ομιλίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...