331
Ο Τραμπ αρχικά είχε παραδεχτεί ότι είναι ο ίδιος, αλλά πλέον πιθανόν έχει αλλάξει γνώμη | REUTERS/Yuri Gripas

«Εσύ το είπες!» – πρώην παρουσιαστής καρφώνει τον Τραμπ για τα σεξιστικά σχόλια

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 09:26
Ο Τραμπ αρχικά είχε παραδεχτεί ότι είναι ο ίδιος, αλλά πλέον πιθανόν έχει αλλάξει γνώμη
|REUTERS/Yuri Gripas

«Εσύ το είπες!» – πρώην παρουσιαστής καρφώνει τον Τραμπ για τα σεξιστικά σχόλια

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 09:26

Ο πρώην παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου NBC Μπίλι Μπους επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε πράγματι την χυδαία φράση για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος στις γυναίκες, διαψεύδοντας φήμες ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται ότι η φωνή που ακούγεται είναι του ίδιου.

Ο Μπους κατηγορεί τον Τραμπ για «ένα είδους ιστορικό αναθεωρητισμό» όταν αρνείται ότι είναι ο ίδιος που ακούγεται.

«Το είπε. “Πιάσε τις από το αιδοίο”», διαβεβαίωσε ο Μπίλι Μπους σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή.

Ο Μπους ακούγεται να γελάει στο ηχογραφημένο απόσπασμα, εξαιτίας του οποίου έχασε τη δουλειά του παρουσιαστή στην πρωινή εκπομπή Today του NBC. Παρά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση της ηχογράφησης, δεν επηρέασε ιδιαίτερα την εκστρατεία του Τραμπ.

3500
Ο Μπίλι Μπους επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ εκστόμισε τα χυδαία σχόλια κατά των γυναικών

Η ηχογράφηση είχε γίνει το 2005 όταν ο Τραμπ και ο Μπους περίμεναν να αρχίσει ένα γύρισμα για την εκπομπή Access Hollywood.

Οι Times έγραψαν τον περασμένο μήνα ότι ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας κατ’ ιδίαν σε συνεργάτες του και ρεπουμπλικάνους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός γερουσιαστή, διατείνεται ότι η φωνή στο ηχογραφημένο απόσπασμα δεν είναι η δική του.

Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, αναιρεί την αρχική στάση του Τραμπ, αμέσως μετά την αποκάλυψη της ηχογράφησης, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Τότε, ο Τραμπ είχε παραδεχθεί: «Το είπα, έσφαλα, ζητάω συγγνώμη».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει το δημοσίευμα των Times για τις κατ’ιδίαν εξομολογήσεις του Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το άρθρο του Μπίλι Μπους.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς υποβάθμισε το δημοσίευμα των Times κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων την 27η Νοεμβρίου. «Ο πρόεδρος δεν έχει αλλάξει θέση», είχε πει η Σάντερς προσθέτοντας ότι εάν «αμφισβητεί» κάτι ο Τραμπ, αυτό είναι «η ακρίβεια» των ΜΜΕ – πράγμα που εξάλλου είναι μόνιμη θέση του προεδρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...