262
Αριστερά ο Πομπέο, δεξιά ο Τίλερσον. Ποιος εκ των δύο θα είναι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας; | REUTERS/Eric Thayer/Yuri Gripas/File Photos

Ο Τίλερσον παραμένει -προς το παρόν- επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 19:59
Αριστερά ο Πομπέο, δεξιά ο Τίλερσον. Ποιος εκ των δύο θα είναι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας;
|REUTERS/Eric Thayer/Yuri Gripas/File Photos

Ο Τίλερσον παραμένει -προς το παρόν- επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 19:59

O Λευκός Οίκος αρνήθηκε την Πέμπτη να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ρεξ Τίλερσον θα αντικατασταθεί σύντομα στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επίσης, περιορίστηκε στο να υπογραμμίσει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίζει έως αυτή τη στιγμή να διευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οπως ο πρόεδρος μόλις είπε, “ο Ρεξ παραμένει εδώ”. Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις επί προσωπικού σε αυτή τη φάση. Ο Τίλερσον συνεχίζει να είναι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στο να ολοκληρώσει την απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ» τόνισε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, ο Ρεξ Τίλερσον δηλώνει σε συνεργάτες του άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, μίλησε με τον ΥΠΕΞ την ίδια ημέρα.

Οπως είπε σε δημοσιογράφους, ο Τίλερσον «συνεχίζει το έργο του, κανονικά, και δεν είναι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον Μάικ Πομπέο, τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό υποστήριξε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Με βάση το σχέδιο αυτό, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Κότον θα διαδεχθεί τον Πομπέο στη CIA.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει την οριστική έγκρισή του στο σχέδιο αυτό.

Το πρακτορείο Reuters, που αναμετέδωσε την είδηση, ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...