395
Η Μαρέβα Μητσοτάκη απέστειλε εξώδικο κατά υπουργών και ΜΜΕ | Nick Paleologos / SOOC

Εξώδικο από την Μαρέβα Μητσοτάκη κατά Παππά, Τζανακόπουλου και ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 21:02
Η Μαρέβα Μητσοτάκη απέστειλε εξώδικο κατά υπουργών και ΜΜΕ
|Nick Paleologos / SOOC

Εξώδικο από την Μαρέβα Μητσοτάκη κατά Παππά, Τζανακόπουλου και ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 21:02

Αυτό που προανήγγειλε νωρίτερα την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για προσφυγή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, στη Δικαιοσύνη με αφορμή τους επαναλαμβανόμενους κυβερνητικούς υπαινιγμούς εναντίον της, πήρε σάρκα και οστά. Η κυρία Μητσοτάκη πέρασε στην αντεπίθεση αποστέλλοντας εξώδικη πρόσκληση μετά τους υπαινιγμούς της κυβέρνησης ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη.

Η κίνηση αυτή της κυρίας  Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στρέφεται κατά των υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και κατά των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Εφημερίδα των Συντακτών» και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, καθώς (σύμφωνα με την εξώδικη πρόσκληση) ήταν εκείνοι που διέδωσαν ότι γνωρίζει τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς, δια της Μαρίας Σπυράκη, ξεκαθάρισε ότι η κυρία Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον Τζον Σφακιανάκη».

Παράλληλα η ΝΔ, σε άτυπη ενημέρωση, παρέθεσε πλήρη στοιχεία για το ποια είναι η σχέση της κυρίας Μητσοτάκη με την Endeavor Greece αλλά και ποια είναι η ακριβής λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού.

«Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια τριών χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους», σημειώνουν στην ενημέρωση και προσθέτουν:

«H Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. H Endeavor Greece στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

»Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...