295
|

Απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου: Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 17:05

Απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου: Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 17:05

Μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Σε ένα ακόμα επεισόδιο της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα, το Μαξίμου άφησε υπαινιγμούς ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στους Σαουδάραβες, Τζον Σφακιανάκη, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυρία Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ήδη -όπως ενημέρωσε- «κινείται νομικά εναντίον των άθλιων συκοφαντών και των φερέφωνων του Μαξίμου».

Ό,τι και αν κάνουν, υπογράμμισε στη δήλωσή της η κυρία Σπυράκη, «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία», γιατί «οι Έλληνες έχουν καταλάβει ποιοι πήγαν να πάρουν μίζες».

Είχαν προηγηθεί σχετικές υπόνοιες από πηγές του Μαξίμου που καλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ποια είναι η σχέση του επίδοξου μεσάζοντα με τη ΝΔ και ειδικότερα με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Όσο για τον κυβερνητικό ελιγμό με την ματαίωση της συμφωνίας μέσω της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η κυρία Σπυράκη σχολίασε ότι η κυβέρνηση πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» και τώρα προσπαθεί να την ξεφορτωθεί.

«Αφού πρώτα αρνήθηκε το αίτημα της ΝΔ να εξεταστούν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, σήμερα δρομολόγησε τη σύγκληση της επιτροπής προκειμένου να ακυρώσει τη σκανδαλώδη συμφωνία», ανέφερε, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση σε πανικό και απέλπιδα προσπάθεια να κουκουλωθεί  με κάθε τρόπο η  υπόθεση, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αντιπερισπασμού θα πέσει στο κενό, η ιστορία θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές θα αποδοθούν σε όλους».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...