290
Ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ των εκλογών του β' γύρου, προσερχόμενος στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου | George Vitsaras / SOOC

Ανδρουλάκης: Συνέδριο έως τον Μάρτιο – να μην είμαστε αρχηγικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 10:52
Ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ των εκλογών του β' γύρου, προσερχόμενος στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου
|George Vitsaras / SOOC

Ανδρουλάκης: Συνέδριο έως τον Μάρτιο – να μην είμαστε αρχηγικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 10:52

Την ανάγκη ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς να οδηγηθεί μέχρι τον Μάρτιο σε ιδρυτικό συνέδριο και να μην είναι ένα αρχηγικό κόμμα τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο β’ γύρο των εκλογών την περασμένη Κυριακή πίσω από τη Φώφη Γεννηματά.

«Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μια αλλαγή στη θεσμική λειτουργία, να μην είμαστε ένα αρχηγικό κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της Ελιάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε δε ότι οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα μήνυμα πολιτικής ανανέωσης που αφορά και την ηγετική ομάδα.

«Μήνυμα πολιτικής ανανέωσης, όχι μόνο ηλικιακής… Αυτό που θα εμφανιστεί το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, η εικόνα, του να είναι στελέχη όλων των γενεών που δεν θα συμβολίζουν σε καμία περίπτωση το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία» διεμήνυσε.

«Τα στελέχη που συμβολίζουν πελατειακό κράτος, δημαγωγίες και έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό», συνέχισε, «πρέπει να πάνε στην άκρη και να εμφανιστεί κάτι καινούργιο, κάτι πραγματικά καινούργιο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος».

«Δεν θα κάνω καμία τάση, ούτε δέχομαι τον χαρακτηρισμό “νούμερο δυο’’» δήλωσε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

androulakisss

«Εχω συνεργαστεί με όλους τους πρόεδρους» είπε. «Τους τίμησα και τους τιμώ. Η αντίληψη μου είναι ότι δεν χρειάζονται ρόλοι. Όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε μια μεγάλη θεσμική παράταξη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «το πρώτο τρίμηνο του ‘18 πρέπει να πάμε στο συνέδριο για τον ενιαίο φορέα γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόωρες εκλογές».

«Στην αρχή θα πάμε σε έναν προοδευτικό πολυκομματικό φορέα που δεν θα είναι φέουδα, και στη συνέχεια σε ένα ενιαίο κόμμα» εξήγησε. Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.