174
Ο Λεωνίδης μπροστά στο φέρετρο του Σουλεϊμάνογλου, του μεγάλου του αντιπάλου | EPA/SEDAT SUNA

Τελευταίο «αντίο» στον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου από τον Βαλέριο Λεωνίδη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 18:00
Ο Λεωνίδης μπροστά στο φέρετρο του Σουλεϊμάνογλου, του μεγάλου του αντιπάλου
|EPA/SEDAT SUNA

Τελευταίο «αντίο» στον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου από τον Βαλέριο Λεωνίδη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 18:00

Σε μια συγκινητική κίνηση γεμάτη ανθρωπιά, ο ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης απέτισε ύστατο φόρο τιμής στον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου που κηδεύτηκε σήμερα Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο έλληνας πρωταθλητής φίλησε με ευλάβεια το φέρετρο του αντιπάλου του, το οποίο ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Φορούσε μαύρα και στο πέτο είχε μια φωτογραφία του τούρκου αρσιβαρίστα. Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/27xK0jyT5Fg

Ηταν μια κίνηση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που την σχολίασαν θετικά. Oι μάχες του Βαλέριου Λεωνίδη με τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες -με κορυφαία αυτή στην Ατλάντα το 1996- είχαν υπάρξει επικές, όλες με νικητή τον Τούρκο. Τώρα ο σπουδαίος Ελληνας αποχαιρετά τον μεγάλο του αντίπαλο…

Ο Λεωνίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παραβρεθεί στην κηδεία που του απηύθυνε ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο οποίος ήταν παρών.

Στην κηδεία που έγινε στο τέμενος του Φατίχ παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και χιλιάδες Τούρκοι που αποχαιρέτησαν δακρυσμένοι το μεγάλο πρωταθλητή, του «Ηρακλή τσέπης», που έχασε το Σάββατο τη μάχη με το θάνατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...