347
17 Νοεμβρίου 2017. Μια φωτοβολίδα «καρφώνεται» στο πόδι της δικηγόρου που είχε την ατυχία να περνά από το σημείο των επεισοδίων | George Vitsaras / SOOC

Σε κρίσιμη κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 09:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2017 18:11
17 Νοεμβρίου 2017. Μια φωτοβολίδα «καρφώνεται» στο πόδι της δικηγόρου που είχε την ατυχία να περνά από το σημείο των επεισοδίων
|George Vitsaras / SOOC

Σε κρίσιμη κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2017, 09:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2017 18:11

Ηταν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής όταν η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά επέστρεφε στο σπίτι της στα Εξάρχεια. Κάποια στιγμή, άθελά της βρέθηκε εν μέσω των γνωστών συγκρούσεων που ακολούθησαν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η δικηγόρος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και μιλούσε με φωτορεπόρτερ, όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής- την οποία εκτόξευσαν κουκουλοφόροι- καρφώθηκε στο γόνατό της. Οι άνδρες των ΜΑΤ αλλά και κάποιοι φωτορεπόρτερ προσπάθησαν να την βοηθήσουν με την ίδια να σφαδάζει από τους πόνους. Το βίντεο που τραβήχτηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό της κάνει από χθες τον γύρο του Διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο λίγο μετά τον τραυματισμό της γυναίκας: (Προσοχή: σκληρές εικόνες)

 κ

Η κυρία Τσουκαλά είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II ενώ παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Η δικηγόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού υποβλήθηκε το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση.

Το ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού 

«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ”Ο Ευαγγελισμός”, γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Δεκαέξι συλλήψεις (οι επτά αλλοδαποί) και 23 προσαγωγές

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Ελληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Τα επεισόδια άρχισαν να εκτονώνονται μετά τις 22.30. Η κατάσταση ηρέμησε αργά τη νύχτα, πρώτες ώρες Σαββάτου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...