370
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης σε παλαιότερη συνάντησή τους | Theodore Manolopoulos / SOOC

Αντιπαράθεση Καμίνη – Θεοδωράκη για την «πολιτική με όρους lifestyle»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2017, 19:44
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης σε παλαιότερη συνάντησή τους
|Theodore Manolopoulos / SOOC

Αντιπαράθεση Καμίνη – Θεοδωράκη για την «πολιτική με όρους lifestyle»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2017, 19:44

Μια αποστροφή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκάλεσε αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Γιώργος Καμίνης είχε τονίσει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «δεν μπορεί να ηγηθεί μιας παράταξης με όρους lifestyle».

Σχετικά με την θέση του ότι θα παραμείνει στη δημαρχία αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα, είπε ότι «η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί οδηγό στην πορεία μου» και γι’ αυτό τον λόγο θα παραμείνει στον δήμο. Προσθέτει ότι «όπως στην Αθήνα κερδίσαμε το 2010 τη ΝΔ και το 2014 τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα πρέπει να κάνουμε την παράταξη μεγάλη».

Τόνισε ακόμη ότι «θέλουμε να φέρουμε τους ανθρώπους στην πολιτική και την πολιτική στη χώρα».

Τέλος επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία: οποίο ψέμα ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε». «Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τους ΑΝΕΛ. Μιας χρήσης δεν ξέρω αν θα είναι η συνεργασία τους, μιας χρήσης θα κάνουμε τη διακυβέρνησή τους», κατέληξε.

Σε αυτήν την αναφορά περί ηγεσίας με όρους lifestyle απάντησε το Ποτάμι, μιλώντας για κατηγορία «δανεισμένη από την λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Απαράβατη αρχή του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού είναι η αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για όλους τους πολιτικούς.

» Με θλίψη ακούσαμε τον κ. Καμίνη, να επιτίθεται στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι στηρίζεται μόνο στην εικόνα του και το life style, κατηγορία δανεισμένη από τη λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την εποχή που ιδρύθηκε Το Ποτάμι.

» Στα χρόνια που ήρθαν οι πολίτες έχουν δει τις σκληρές κοινοβουλευτικές μάχες, αναγνωρίζουν ότι Το Ποτάμι έχει επεξεργασμένες προτάσεις, βλέπουν ότι δεν έχει κρυφτεί σε καμία μάχη και δεν έχει υπολογίσει ποτέ το πολιτικό κόστος. Αυτά είναι για μας πολιτική.

» Λυπούμαστε γιατί με τις ανυπόστατες κατηγορίες του δεν προσβάλλει μόνο τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και τα μέλη και τα στελέχη του Ποταμιού που στήριξαν στα δύσκολα τον κ. Καμίνη.

» Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και δεν θα μπούμε σε λασπομαχία. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε τώρα. Ο κόσμος της παράταξης ας κρίνει.

» Υ.Γ.: Μια διόρθωση για την ιστορία. Το Ποτάμι δεν υπήρχε το 2012, όπως λέει και ξαναλέει ο κ. Καμίνης. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...