783
H Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Νάξο. Απόψε μιλά στη Λάρισα | Facebook/Fofi Gennimata

Γεννηματά: «Ψεύτικη η “Αριστερά” του κ. Τσίπρα, γνήσια η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 14:26
H Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Νάξο. Απόψε μιλά στη Λάρισα
|Facebook/Fofi Gennimata

Γεννηματά: «Ψεύτικη η “Αριστερά” του κ. Τσίπρα, γνήσια η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 14:26

Για προσωπικές επιθέσεις εναντίον της που εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία επειδή τη φοβούνται, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η κυρία Γεννηματά είπε χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία προτιμούν την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά. Το δικό μου πολιτικό σχέδιο και στόχος είναι να υποδεχτούμε ξανά σε μια σύγχρονη, ανανεωμένη, ισχυρή και αυτόνομη προοδευτική παράταξη τον μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών που τα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν πρόσκαιρα εκλογικά είτε σε άλλα κόμματα είτε στην αποχή.

» Η υλοποίηση αυτού του πολιτικού σχεδίου ανατρέπει τις πολιτικές ισορροπίες και είναι λογικό να ανησυχεί και τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέπει τα σχέδια και τις προσδοκίες τους να περιορίσουν τις επόμενες εκλογές σε μια αναμέτρηση για δύο. Κι όμως: Εμείς θα κάνουμε τις εκλογές αναμέτρηση για τρεις. Είναι λογικό κανείς από τους δύο να μη θέλει την εκλογή μου. Γι’ αυτό κλιμακώνονται καθημερινά οι προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν με πτοούν, αλλά με δυναμώνουν. Γιατί ο κόσμος της παράταξης γνωρίζει και αναγνωρίζει…»

Στη συνέντευξή της στην «Εφ. Συν» και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε κατά τα άλλα:

Για όσους ζητούν ανανέωση ηγεσίας:

«Ολοι ξέρουν ότι δουλεύω συστηματικά εδώ και δύο χρόνια για μια μεγάλη, δυνατή και ανανεωμένη παράταξη. Αυτό για μένα δεν έμεινε μια εύκολη, ανέξοδη διακήρυξη στα λόγια. Είναι στάση και απόφαση ζωής, με προσωπικό κόπο, ρίσκο και κόστος. Είναι καθημερινή πράξη με χειροπιαστό ήδη αποτέλεσμα.

» Ανανέωση είναι το τόλμημα και η υπέρβαση που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία για μια νέα και μεγάλη παράταξη, που συσπειρώνει μαζικά πολίτες, και που όλοι οι υποψήφιοι αποδέχτηκαν, υιοθέτησαν και υποστηρίζουν. Ανανέωση σημαίνει να ανοίγεις το παιχνίδι και να κάνεις συμμέτοχους και πρωταγωνιστές της επανίδρυσης της παράταξης τους ίδιους τους πολίτες. Να προσελκύεις και να αξιοποιείς αξιοκρατικά νέους ανθρώπους. Ανανέωση στην πολιτική είναι η τολμηρή πολιτική πρόταση, οι φρέσκες ιδέες, το ήθος, η σύγχρονη αντίληψη, η αυθεντική σχέση με την κοινωνία».

Για τη συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου:

«Οσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική. Αυτή θα είναι αύριο η δύναμή μας. Γι’ αυτό στοχεύουμε στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις με ένα μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων σε όλη τη χώρα και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Η δημιουργία της νέας προοδευτικής παράταξης δεν είναι μια υπόθεση των υποψηφίων να ηγηθούν, ούτε των στελεχών.

» Είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης ενεργών πολιτών που αρχίζει με την ψηφοφορία εκλογής επικεφαλής, αλλά δεν τελειώνει με αυτήν. Η ηγεσία και η ταυτότητα της νέας προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι μια υπόθεση όσων πολιτών τοποθετούνται συνειδητά σε αυτήν και η συμμετοχή τους σηματοδοτεί την απόφασή τους να γίνουν συνιδρυτές και συμμέτοχοι για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος».

Για τον ρόλο του Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δύο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα και την παράταξη με τόλμη, με γνώση και με αυτοθυσία σε πολύ δύσκολες ώρες. Ανέλαβαν ευθύνες και προσωπικό κόστος σε στιγμές που παιζόταν η τύχη της πατρίδας μας «κορόνα-γράμματα». Η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητη, θα αποτιμηθεί και θα δικαιωθεί από την Ιστορία μακριά από τις απλουστεύσεις του λαϊκισμού.

» Οπως θα αποτιμηθεί ιστορικά και η στάση όσων απέδρασαν όταν συνειδητοποίησαν τη ζημιά που συσσώρευσαν στη χώρα, αλλά και όσων κερδοσκόπησαν πολιτικά με συνειδητά ψέματα και ζημίωσαν σημαντικά τη χώρα με τις τυχοδιωκτικές τους επιλογές μέσα στην κρίση. Σήμερα και οι δύο, με ενεργό ρόλο και παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. αναγνωρίζονται διεθνώς και αποτελούν σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξή μας».

Για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δυστυχώς, η συντήρηση και ο λαϊκισμός είναι διακομματικές ασθένειες. Συντηρητισμό και οπισθοδρόμηση εκφράζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. που με την πολιτική τους σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη και μεγαλώνουν τις ανισότητες.

» Η ΝΔ εκφράζει τη συντηρητική παράταξη στη χώρα και παρά τις διακηρύξεις παραμένει προσκολλημένη στα παλαιοκομματικά στερεότυπα. Βλέπει την ανάπτυξη ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων και θεωρεί τις ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο.

» Οσο ψεύτικη είναι η “Αριστερά” του κ. Τσίπρα, τόσο γνήσια είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε από το ένα άκρο της συντήρησης στο άλλο. Ο δικός μας στόχος είναι να εκπροσωπήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που δεν αντιπροσωπεύονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη Νέα Δημοκρατία.

» Η μεγάλη προοδευτική παράταξη θα οδηγήσει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Θα ανοίξει ένα νέο προοδευτικό κεφάλαιο, μια νέα εποχή για τον λαό και την πατρίδα, για την πραγματική ελπίδα».

Η κυρία Γεννηματά συνεχίζει την περιοδεία της στην ελληνική περιφέρεια. Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη σύνοδο του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα μιλήσει απόψε (Παρασκευή) το βράδυ στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...