200
Συννεφιά και γκρίζος ουρανός επάνω από το κόστος του πιο γνωστού ρολογιού της Βρετανίας | Flickr

Στα 69 εκατ. ευρώ θα φτάσει ο λογαριασμός για το Μπιγκ Μπεν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 22:35
Συννεφιά και γκρίζος ουρανός επάνω από το κόστος του πιο γνωστού ρολογιού της Βρετανίας
|Flickr

Στα 69 εκατ. ευρώ θα φτάσει ο λογαριασμός για το Μπιγκ Μπεν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 22:35

Το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, το Μπιγκ Μπεν σήμανε για τελευταία φορά, έπειτα από 158 χρόνια, για να ακολουθήσει μια παύση τεσσάρων ετών, για εργασίες.

Η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν, του βικτοριανού πύργου των 96 μέτρων, χτύπησε για τελευταία φορά, με τους τουρίστες και τους Λονδρέζους να συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες για να ακούσουν για τελευταία φορά το χτύπημα.

Αρχικά, οι εργασίες είχαν εκτιμηθεί ότι θα κόστιζαν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ).

Τελικά, ολοένα και πιο τσουχτερός, σε σύγκριση με αυτές, τις αρχικές ανακοινώσεις, αναδεικνύεται ο λογαριασμός για τις εργασίες ανακαίνισής του.

Το βρετανικό κοινοβούλιο γνωστοποίησε ότι το αρχικό κόστος των εργασιών θα διπλασιαστεί και ότι οι αρχικές εκτιμήσεις θα κάνουν λονδρέζικο… περίπατο.

Οι Λονδρέζοι πρέπει να ξεχάσουν το αρχικό ποσό των 29 εκατομμυρίων, αφού το κόστος των εργασιών επισκευής του μνημείου που δεσπόζει στη βρετανική πρωτεύουσα θα αυξηθούν περαιτέρω: πιθανόν να φτάσουν στις 61 εκατομμύρια λίρες (69 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτό, τουλάχιστον, τονίζεται συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή.

Η αύξηση του λογαριασμού εξηγείται, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, από την «καλύτερη αντίληψη» του εύρους των εργασιών που θα γίνουν, όπως και της πολυπλοκότητάς τους. Με λίγα λόγια, είχαν καταλάβει ότι θα γίνονταν τα… μισά στο εν λόγω ρολόι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...