468
O Θοδωρής Δρίτσας διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας και είπε ότι για τη ρύπανση στον Σαρωνικό είχαν γίνει και ασκήσεις | SOOC

«Δεν μπορούν να αποδοθούν ακόμα ευθύνες» για τον Σαρωνικό λέει ο Δρίτσας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 10:11
O Θοδωρής Δρίτσας διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας και είπε ότι για τη ρύπανση στον Σαρωνικό είχαν γίνει και ασκήσεις
|SOOC

«Δεν μπορούν να αποδοθούν ακόμα ευθύνες» για τον Σαρωνικό λέει ο Δρίτσας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 10:11

Δύο πρώην υπουργοί Ναυτιλίας, ο Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο στούντιο του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα με φόντο την καταστροφή στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ενδιαφέρον δεν είχαν τόσο τα όσα είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης· όπως αναμενόταν, κατηγόρησε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για αναντιστοιχία με την πραγματικότητα και δεν έχει και πολύ άδικο. Περισσότερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε ο κ. Δρίτσας ο οποίος για μια ακόμη φορά επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα όσα του είχαν αποδοθεί αρχικώς, όταν είχε εμφανιστεί να ζητά την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή από το υπουργείο Ναυτιλίας λόγω της αδράνειας των πρώτων ημερών.

Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, εξέφρασε από το στούντιο του ΣΚΑΪ την άποψη ότι δεν μπορούν να αποδοθούν «ακόμα ευθύνες με ακρίβεια» για το ναυάγιο και τη ρύπανση στο Σαρωνικό καθώς «όλα βρίσκονται σε εξέλιξη».

«Eχουμε μια κυβέρνηση που ούτε διανοείται να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν, απολογείται, και απολογείται με σοβαρότητα, αλλά οι ευθύνες πρέπει να είναι συγκεκριμένες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Ναυτιλίας. «Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν δικαιούμαι να είμαι αφελώς αισιόδοξος να περιμένουμε τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών)» σχολίασε για τη ρύπανση.

«Οφείλουμε να καταγράψουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, και αυτό γίνεται» επέμεινε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος επέμεινε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είναι προετοιμασμένο σε μεγάλο βαθμό, καθώς το 2015 έγινε προσομοίωση διαρροή πετρελαίου. «Aσκηση βέβαια, και υπάρχει διαφορά από την πραγματική ζωή, εκεί καταδείχθηκε ότι όλα τα δεδομένα ενός σχεδίου ήταν γνωστά και προγραμματισμένα και υπήρχαν και τα μέσα». Από ’κει μέχρι να λειτουργήσει (το σχέδιο) υπάρχει διαφορά διευκρίνισε πάντως. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα είναι ανεξήγητο γιατί βυθίστηκε το σκάφος.

skaiii
Δρίτσας και Βαρβιτσιώτης, πρώην υπουργοί Ναυτιλίας και οι δύο, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

Για την περιβόητη εμφάνιση του Πάνου Καμμένου σε καζίνο στο Λονδίνο είπε «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση είναι παραπολιτική, κατασκευασμένη» μιλώντας για «παρεμπίπτον θέμα που αποκάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της κλειδαρότρυπας». Επίσης, τάχθηκε κατά της εξεταστικής επιτροπής για το «Noor 1» ενόψει της συζήτησης του αιτήματος της ΝΔ για σύστασή της στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο κ. Κουρουμπλής βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, καθώς, όπως ανέφερε, «αφότου έγινε το ναυάγιο σηκώθηκε και έφυγε και μας κάλεσε από το δελτίο του ΣΚΑΪ να πάμε για μπάνιο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας «δεν έχει αναφερθεί στις υποθέσεις λαθρεμπορίας από το συγκεκριμένο πλοίο και πλοιοκτήτη». Πρόσθεσε δε, ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την υλοποίηση σχεδίων και την εφαρμογή ψηφισθέντων από προηγούμενη κυβέρνηση νόμων για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων. O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...