1859
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχαν στα τέλη Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά | Menelaos Myrillas / SOOC

Η Φώφη ζητά εκλογές, ο Κυριάκος πηγαίνει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 09:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/06/2017, 14:00
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχαν στα τέλη Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά
|Menelaos Myrillas / SOOC

Η Φώφη ζητά εκλογές, ο Κυριάκος πηγαίνει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2017, 09:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/06/2017, 14:00

Χαρακτηριστικά συγκρότησης μετώπου κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λαμβάνει το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς πλησιάζουμε την ώρα της έναρξης των εργασιών την Παρασκευή στο ΣΕΦ. Την ίδια ώρα που και η Φώφη Γεννηματά ζητά πλέον εκλογές, συνεχίζοντας το σφυροκόπημα στον Αλέξη Τσίπρα, από τη ΝΔ ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί ο ίδιος στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου – άλλωστε είχε πάει και στο συνέδριο του Ποταμιού πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το protothema.gr, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων (ενώ πάντα υπήρχε ως εναλλακτική επιλογή η αποστολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Οπως τελικά επιβεβαίωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ως γνωστόν στο συνέδριο θα μιλήσουν (την πρώτη ημέρα) οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος.

Βέβαια υπάρχει ανοιχτό ακόμα το θέμα της παρουσίας στο συνέδριο του Αλέξη Τσίπρα: στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να παραστεί ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο πολλοί προεξόφλησαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει τελικά, μετά και τις νέες δηλώσεις της κυρίας Γεννηματά, η οποία έριξε ξανά το γάντι των εκλογών – λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε στο Μαξίμου την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ένα «προοδευτικό μέτωπο». «Είναι φανερό πια ότι η λύση στη χώρα περνάει μέσα από τις εκλογές» δήλωσε την Τετάρτη στο STAR η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» στο ρεπορτάζ τους, με την χθεσινή παρέμβαση, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ όχι μόνο σκληραίνει ακόμα περισσότερο την αντιπολιτευτική στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσπαθεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ευρύτερου Κέντρου που μέχρι πρότινος έβλεπαν με καχυποψία τη διπλωματικότητα με την οποία προσπερνούσε τις ερωτήσεις περί εκλογών.

«Από το φθινόπωρο και μετά μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που είναι απομονωμένη και πολιτικά αλλά κυρίως κοινωνικά.  Επομένως, η παραμονή της στην εξουσία είναι μια πολύ δύσκολη ισορροπία και ανά πάσα στιγμή από δω και πέρα μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Είναι φανερό πια ότι η λύση στη χώρα περνάει μέσα από τις εκλογές» είπε η κυρία Γεννηματά, για να συμπληρώσει: «Προσπάθησα από πέρυσι, χτύπησα το καμπανάκι -πριν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση- λέγοντας “παραιτηθείτε” για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, να κλείσει διαφορετικά την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς όλες αυτές τις επώδυνες ρυθμίσεις. Δε με άκουσε κανείς».

Παράλληλα, πάντως, ρίχνοντας ευθύνες τόσο στην κυβερνητική πολιτική όσο και στην αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρουσίασε το πλαίσιο βάσει του οποίου η ΔΗΣΥ θα διεκδικήσει μια νέα προγραμματική συμφωνία, καθώς «το μοντέλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα ισχυρότερο κόμμα κι ένα συμπλήρωμα από δίπλα, δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας. Εμείς βάζουμε το πλαίσιο, μιλάμε για προγραμματική συμφωνία, για ευρύτατη δυνατή συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων, κοινοβουλευτικής στήριξης, λαϊκής στήριξης».

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η αναφορά της κυρίας Γεννηματά στις εκλογές δεν ήταν τυχαία. Ολο το προηγούμενο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούσε η εκτίμηση πως «οι κάλπες αργούν ακόμη» και αυτό τους έδινε τη δυνατότητα να χαράξουν την πολιτική του χώρου απλώνοντας τα επόμενα βήματα της Συμπαράταξης μέχρι τις αρχές του 2018. Πλέον, με την επιφύλαξη των πολιτικών εξελίξεων, τόσο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσο και το ιδρυτικό της Συμπαράταξης ενδέχεται να μεταφερθούν αργότερα, κάνοντας τις αποφάσεις του επικείμενου Συνεδρίου ακόμα πιο σημαντικές – σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν και την εκλογική γραμμή.

Σε μια άλλη εξέλιξη εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων στα πολιτικά εργαστήρια, οι οποίοι δεν προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της ΔΗΣΥ. Στο πρώτο workshop του Σαββάτου, με τίτλο «Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση», θα μιλήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ενώ την ίδια μέρα στο εργαστήριο με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη» θα συμμετάσχει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το πρόγραμμα

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εργαστήρια πολιτικής:
Σάββατο 11 π.μ.: Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση
α) Σάββατο 11 π.μ.: Ομάδα Εργασίας «Νέα Γενιά». Σχέσεις Γενεών: Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση;
β) Σάββατο 5 μ.μ.: Ομάδα Εργασίας «Νέας Γενιάς» Restart για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό

Σάββατο 10 π.μ.:Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πράξη
Σάββατο 3 μ.μ.:Πολιτισμός και Ανάπτυξη
Σάββατο 5 μ.μ.:Πολιτικό Σύστημα και θεσμικές Μεταρρυθμίσεις
Κυριακή 9:30 π.μ.:Ψηφιακή Ανάπτυξη: διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

Οι ομιλητές και η θεματολογία των εργαστηρίων…

Εργαστήριο: «Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση» Σάββατο 11:00-14:00.
Εισαγωγική Παρέμβαση: Γιώργος Σιακαντάρης, ΔΗΜΑΡ

Συντονισμός: Σταύρος Ακαλίδης, ΠΑΣΟΚ Γραμματέας Τομέα Δημόσιας Διοίκησης
1) Θεοχάρης Χάρης – Ανεξάρτητος Βουλευτής

2) Χαραλαμπίδης Γιάννης – Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

3) Κοιμήσης Απόστολος – Γραμματέας της Αυτοδιοικητικής Παράταξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εκπρόσωπος στην ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αμφιλοχίας

4) Μπράτης Δημήτρης – Γραμματέας της Παράταξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στους δημοσίους υπαλλήλους και εκπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ

Θα παρέμβουν στην συζήτηση

Σωτηρέλλης Γιώργος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Κιομουρτζής Γιάννης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)
Ιωαννίδης Γιάννης, ΠΑΣΟΚ Γραμματέας Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης
Βρεττός Σπύρος ΠΑΣΟΚ Γραμματέας Τομέα Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Σύγκλισης

Πάνος Μαΐστρος τέως ΓΓ ΥΠΕΣΔΔΑ, Ειδικός Επιστήμονας σε Θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
Θεόδωρος Καρούνος, Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία-Μέλος Συντονιστικής Γραμματείας
Γεωργία Γεωργίου, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών–Μέλος Εθνικού Συμβουλίου
Κώστας Προβατόπουλος, ΕΔΕΜ-Μέλος της Κ.Ε.
Κωστής Μοχιανάκης, ΔΗΜΑΡ-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
Oμάδα Εργασίας«Νέα Γενιά»

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017 ), το Σάββατο 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν 2 εργαστήρια ( Workshops ) συζητήσεων με θεματολογία που επέλεξε η Ομάδα Δουλειάς για τη Νέα Γενιά.

11:00 – 14:00, Σχέσεις Γενεών : Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση ;
Προσκεκλημένοι Ομιλητές :

Αποστόλης Αθανασόπουλος, Εθνικός Διαμεσολαβητής ROMED ELLAN PASE.
Δρ. Χάρης Αλεξόπουλος, Ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κώστας Αυγερόπουλος, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ ΑΠΘ, ( MA ) Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Στοκχόλμης.
Δήμητρα Δρακοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη».
Κώστας Καρέτσος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ένωσης Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Αθήνας.
17:00 – 20:00, Restart για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές :

Πέτρος Ιωαννίδης, Πολιτικός Αναλυτής, εταιρεία μετρήσεων Κοινής Γνώμης «About People».
Μοαβία Αχμέντ Μοχαμεντίν, Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.
Αντώνης Ξυλουργίδης, Δικηγόρος/Πολιτικός Επιστήμονας, υπ. Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου.
Δονάτος Παπαγιάννης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεώργιος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο ενδιάμεσο των συζητήσεων θα προβληθεί στην αίθουσα η πάντα επίκαιρη ταινία με αντιρατσιστικό – πολιτικό περιεχόμενο, Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας (American History Χ), σε σκηνοθεσία Tony Kaye και σενάριο David McKenna με πρωταγωνιστές τους Edward Norton και Edward Furlong.

Σχέσεις γενεών : Κρίση Αλληλεγγύης ή Αλληλεγγύη στην Κρίση;

Συντονιστές : Χριστίνα Παπαδοπούλου ( ΔΗΜ.ΑΡ ), Φωτεινή Αναστασίου ( ΔΗΜ.ΑΡ ), Ρένια Ζαρκαδούλα ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ), Δέσποινα Θηραίου ( ΚΙΝΗΣΕΙΣ ), Νανά Βρυώνη ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ).

Δημογραφικό, Δημιουργία Οικογένειας, Προστασίας Γονεϊκότητα – Τέτα Θεοδωροπούλου ( PES Activists ).
Ποιότητα Ζωής ( Εκπαιδευτικές Δυνατότητες, Δικαίωμα στην Υγεία, Πολιτισμός Καθημερινότητας) – Άρτεμις Κατωπόδη (ΠΑ.ΣΟ.Κ ).
Εργασία : Πρόσβαση και Προοπτικές – Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
(ΚΙΝΗΣΕΙΣ).
Εργασία : Σχέσεις και Δικαιώματα – Μαρία Μισέντου (Ε.Δ.Ε.Μ).
Ασφαλιστικό – Γιώργος Λαμπρόπουλος ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ).

Restart για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό

Συντονιστές : Αλέξανδρος Θεοδωράκος ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ), Γιώργος Μαντζαβάς (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), Χριστίνα Καμπισιούλη ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ), Μανώλης Χριστοδουλάκης ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ), Ανδρέας Ουζούνογλου ( ΠΑ.ΣΟ.Κ ).

Αρχές και Αξίες μας – Χρήστος Στυλιανουδάκης ( PES Activists ).
Ο Σοσιαλισμός Σήμερα – Γκιώνης Νίκος ( ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ ).
Από ποιους, Με ποιους, Για ποιους – Χρήστος Τσαφούλιας (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών).
Ποια Ελλάδα, σε ποια Ευρώπη ; – Μιχάλης Κορδαλής (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών).
Η απάντησή μας στον Εθνικολαϊκισμό, τον υποδόριο Εκφασισμό και τη Συντηρητική Ευρώπη – Βαγγέλης Μυτιληναίος ( ΔΗΜ.ΑΡ).
Το Πολιτικό μας Στίγμα – Στέργιος Καλπάκης ( ΔΗΜ.ΑΡ).
Εργαστήριο: Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πράξη Σάββατο 10:00-13:00

Ομιλητές-Παρεμβάσεις

Αθανασόπουλος Αποστόλης, Διαμεσολαβητής Ρομά

Αντωνιόζας Αντώνης, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Αρβανιτίδης Γιώργος, Βουλευτής ΔηΣυ

Αχμέντ Μοαβία, Πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Βελεγράκης Μανώλης, ΔΗΜΑΡ

Γαλανού Μαρίνα, Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

Δημαδάμα Ζέφη, Αντιπρόεδρος PES Women – ΠΑΣΟΚ

Δημητρακοπούλου-Σιούνα Μαρία, Γραμματέας Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων ΠΑΣΟΚ

Ζωντήρου Ελένη, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΘεοδωροπούλουΤέτα, Pes Activists Greece

Καλένγκα Μάρτιν, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Καραμάνου Άννα, Πρώην Ευρωβουλευτής

Κερασιώτης Βασίλης, Δικηγόρος

Κοσμίδου Κωνσταντίνα, πολιτικός επιστήμονας

Λύσσαρη Μάρα, Pes Activists Greece

Λώλης Μιχάλης, Υπαστυνόμος Α, Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής

Μπέκου Έφη, πρώην γενική γραμματέας Πρόνοιας

Νίκας Παναγιώτης, Δικηγόρος – Πρώην Διευθυντής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής

Παϊτέρης Κώστας, HEROMACT – διαμεσολαβητής Ρομά

Πάντζος Βασίλης, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Παπαγιαννάκης Λευτέρης, Αντιδήμαρχος Αθηναίων

Παπαρηγόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής

Πουλαράκης Στάθης, Δικηγόρος

Σεμπένε Εσέτε, Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity

Σιάνου Φωτεινή, Ακτιβίστρια για την Ειρήνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα

Στρατηγάκη Μαρία, Αντιδήμαρχος Αθηναίων

Τριαντάφυλλος Κώστας, Πρώην βουλευτής Χίου

Χαλαζωνίτης Δημήτρης, ΔΗΜΑΡ

Χρονόπουλος Βασίλης, ΠΑΣΟΚ

Εργαστήριο: «Πολιτικό σύστημα και θεσμικές μεταρρυθμίσεις»

Σάββατο 17:00

-Ξενοφών Κοντιάδης, Δικηγόρος – Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Συνταγματική οργάνωση του κράτους

-Μπάμπης Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ε.Α.Π.

Πολιτικά κόμματα εκλογές διαφάνεια

-Γιώργος Τριανταφυλλάκης, Δικηγόρος – Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Κρίση πολιτικού συστήματος αξιολόγηση και λογοδοσία

-Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δικηγόρος

Ανεξάρτητες αρχές ενός σύγχρονου κράτους

-Νίκος Τσούκαλης, Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής

Δικαιοσύνη ως πυλώνας ανάπτυξης

Εργαστήριο: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Σάββατο 1 Ιουλίου 15:00-18:00

Χαιρετισμός Θωμοπούλου Δώρα, Γραμματέας Τομέα Πολιτισμού, Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Εισήγηση Κεφαλίδου Χαρά , Βουλευτής Δράμας

Θεματικές ενότητες
1)ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εισηγήσεις

-Αρναουτάκης Σταύρος , Περιφερειάρχης Κρήτης

-Καμίνης Γεώργιος, Δήμαρχος Αθηναίων

-Πετρίδης Γιώργος, Δήμαρχος Κομοτηνής

Παρεμβάσεις

-Μαχαιρίδης Γιάννης, Πρώην Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

-Αποστολόπουλος Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πρώην Αντιδήμαρχος

Συντονιστής Κατρίνης Μιχάλης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην Βουλευτής

2)ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Εισηγήσεις

-Καρούνος Θεόδωρος, Ερευνητής στο Εργαστήριο Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων, ΕΜΠ και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

– Νούσιας Αλέξανδρος, υπεύθυνος της ομάδας creative commons στην Ελλάδα και δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα δικαίου πληροφορικής και δεδομένων

-Γλέζος Γιάννης, Συνθέτης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Συλλογικής Διαχείρισης ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Παρεμβάσεις

-Μάντζος Δημήτρης, Δικηγόρος, Σύμβουλος Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης

-Μπέκος Γιάννης, Διαχειριστής Ιστοσελίδας npress

Συντονίστρια Ίρις Ζαχμανίδη, Σκηνοθέτης, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία

3)ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εισηγήσεις

-Τριβουλίδης Νίκος, Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης Μουσείου Μπενάκη

-Πετρά Ελένη, Μηχανικός Υπολογιστών και Project Manager

-Νταής Παναγιώτης, Στέλεχος Δημοσίου Τομέα σε θέματα Πολιτισμού

Παρεμβάσεις

-Χατζηνικολάου Τέτη, Ιστορικός-Λαογράφος, Μέλος του ICOM Europe

-Πλασκοβίτης Λευτέρης, Θεατρικός Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

-Αντωνιάδου Σοφία, Δρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Συνιδρύτρια της Discover Greek Culture AE

-Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Εικαστικός, Διευθυντής Πολιτιστικής Εταιρείας CHEAPART

-Εκπρόσωπος Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ)

Συντονιστής Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός, Μέλος Τομέα Πολιτισμού Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Συντονίστριες Κατερίνα Κολτσίδα , Αιγυπτιολόγος, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών , Μουστάκη Ειρήνη, Πολιτική Επιστήμων, Μέλος Τομέα Πολιτισμού ΠΑΣΟΚ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μενδώνη Λίνα, πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού
Οι εισηγητές και οι παρεμβαίνοντες στις θεματικές ενότητες του εργαστηρίου δεν είναι κατ’ ανάγκην κομματικά στελέχη, είναι πρόσωπα τα οποία εκλήθησαν ως ειδικοί στους τομείς ενδιαφέροντος του εργαστηρίου μας και ως εκπρόσωποι της κοινωνίας.

Εργαστήριο: Ψηφιακή ανάπτυξη διέξοδο και για την ελληνική οικονομία. Κυριακή 9:30-15:00

Χαιρετισμοί

Κώστας Καρτάλης, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής, Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κωστής Μοχιανάκης, ΔΗΜΑΡ-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΕΔΕΜ.

Ομιλίες

Λάμπρος Ρώσσης, Γραμματέας Μεταφορών και Δικτύων ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας –ΓΣΕΒΕΕ

Γιώργος Κορομηλάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών

Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΤ Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας

Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας

Γιώργος Κουλογιάννης , ITSM Evangelist-Telecommunications and Information technology executive with hands on knowledge on IT technologies.

Ιωάννης Κοτρώτσιος, [COFOUNDER & CTO DIGITAL INFORMATION TECHNOLOGIES LLC FORT LEE, NEW JERSEY USA

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News