352
Αθήνα, έξω από κλειστή τράπεζα, πριν από δύο χρόνια... | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Ο Θεοδωράκης για βουλευτές που έλεγαν «τι σε νοιάζει ρε αν κλείσουν οι τράπεζες;»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 16:48
Αθήνα, έξω από κλειστή τράπεζα, πριν από δύο χρόνια...
|ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Ο Θεοδωράκης για βουλευτές που έλεγαν «τι σε νοιάζει ρε αν κλείσουν οι τράπεζες;»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 16:48

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται πολύ καλά τι έλεγαν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πριν από δύο χρόνια, όταν έκλεισαν οι τράπεζες για να εμποδιστεί η φυγή καταθέσεων και να  προστατευτεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. «Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου οι κραυγές “και τι σε νοιάζει εσένα ρε αν κλείσουν οι τράπεζες” – με το “ρε” τονισμένο», γράφει ο ίδιος σε σχόλιό του στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τότε που επιβλήθηκαν capital controls.

Δύο χρόνια από το κλείσιμο των τραπεζών. Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου οι κραυγές «και τι σε νοιάζει εσένα ρε αν κλείσουν…

Geplaatst door Σταύρος Θεοδωράκης op Woensdag 28 juni 2017

«Μιλούσα στη Βουλή, τους προειδοποιούσα, και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποδοκίμαζαν. Ηταν οι μέρες που αριστεροί υπουργοί μετά από κάθε ψηφοφορία έκαναν high five με τους ακροδεξιούς συμμάχους τους. Το βράδυ μιλούσαν στα κανάλια για τα “που@@@ρια” της Ευρώπης και το πρωί σκαρφάλωναν στα υπουργικά έδρανα και έκαναν αγκαλιές και φιλιά με την… ελπίδα που έρχεται», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ηταν οι μέρες που η μισή κυβερνητική παράταξη -και ανά διαστήματα και ο μισός Τσίπρας- έλεγε “και τι έγινε αν πάμε στη δραχμή;”. Εκαναν, μάλιστα, μια χαρακτηριστική κίνηση. Κατέβαζαν το δεξί χέρι κάθετα, λέγοντας “στην αρχή η οικονομία θα πάει έτσι” και μετά ανέβαζαν απότομα την παλάμη προσθέτοντας “και μετά η οικονομία θα απογειωθεί”. Πρώτη φορά μου το είπε ένας υπουργός, μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας, του είπα ότι είναι “τρελός”, την επόμενη είδα να το κάνει και άλλος πρωτοκλασάτος υπουργός σε μια δημοσιογραφική παρέα. Τρομοκρατήθηκα. Η χώρα πήγαινε στον γκρεμό με λαϊκίστικες τσαχπινιές», τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη πλήρως πώς γλιτώσαμε την ολική καταστροφή. Αλλά επισημαίνει ότι προτεραιότητα σήμερα είναι «να σώσουμε ότι μπορούμε, στα πανεπιστήμια, στη δικαιοσύνη, στην οικονομία… Με προτάσεις αλλά και με συγκρούσεις».

«Και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα μεγάλα λάθη των άλλων ξεκινάνε πολλές φορές με τα δικά μας μικρά λάθη», καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού. Συνοδεύει το σχόλιο με ένα σκίτσο του Αρκά: «Αναγνωρίζω τα λάθη μου και είμαι έτοιμος να πληρώσετε για αυτά».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και η ΝΔ στα δύο έτη των κεφαλαιακών περιορισμών, καταγράφοντας τις συνέπειες που είχαν και ακόμη έχουν, στην ελληνική οικονομία, στο Δημόσιο, στις εξαγωγές, στη ναυτιλία και στην καθημερινότητα των φορολογουμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...