239
Εικόνα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μέι. Θα μπορούσε να αποτυπώνει την δημοσκοπική πραγματικότητα. Πρώτος στις προτιμήσεις των Βρετανών είναι ο Κόρμπιν | REUTERS/Stefan Wermuth

Ο Κόρμπιν για πρώτη φορά καταλληλότερος πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 11:19
Εικόνα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μέι. Θα μπορούσε να αποτυπώνει την δημοσκοπική πραγματικότητα. Πρώτος στις προτιμήσεις των Βρετανών είναι ο Κόρμπιν
|REUTERS/Stefan Wermuth

Ο Κόρμπιν για πρώτη φορά καταλληλότερος πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 11:19

Δέκα χρόνια. Τόσα είχαν να δουν οι Εργατικοί τον αρχηγό τους στη δημοσκοπική θέση του καταληλότερου πρωθυπουργού της Βρετανίας. Τότε ο Γκόρντον Μπράουν είχε μόλις αντικαταστήσει στην ηγεσία του κόμματος τον Τόνι Μπλερ. Υστερα λοιπόν από 10 χρόνια πολιτικής ηγεμονίας των αρχηγών των Συντηρητικών -Ντέιβιντ Κάμερον και Τερέζα Μέι-, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναδεικνύεται για πρώτη φορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό των Times.

Αυτό είναι ακόμη ηχηρό χαστούκι στην Μέι, η οποία μόλις στις 8 Ιουνίου επέτυχε μια πύρρειο νίκη στις γενικές εκλογές, αλλά επιμένει να μην φεύγει από το κάδρο και να κρατά την πρωθυπουργία. Αλλά πλέον ο βρετανικός λαός δεν την εμπιστεύεται.

Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν ως καταλληλότερο τον αρχηγό των Εργατιών, ενώ το 34% η Μέι και το 30% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στις εκλογές της 8ης Ιουνίου οι Τόρις αναδείχθηκαν μεν πρώτο κόμμα αλλά με μια πολύ μικρή διαφορά, 2,3%, από τους Εργατικούς του Κόρμπιν και αυτή η επίδοση χρεώθηκε στην πολύ κακή εκστρατεία της Μέι ενώ παράλληλα όλοι κατέγραψαν το πόσο επιτυχημένα απευθύνθηκε στους νέους ο 68χρονος αντισυμβατικός αριστερός πολιτικός.

Η Μέι επιχειρεί να συνάψει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο έχει αποδεχτεί τον ρόλο του αλλά με επιφυλάξεις. Την περασμένη Τετάρτη πάντως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανέγνωσε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μέι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...