259
Οσο περνάει ο καιρός, οι κάλπες γίνονται όλο και πιο αυτοκτονική προοπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ψηφοφόροι «μαυρίζουν» το Eurogroup – στο 16% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 10:30
Οσο περνάει ο καιρός, οι κάλπες γίνονται όλο και πιο αυτοκτονική προοπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ψηφοφόροι «μαυρίζουν» το Eurogroup – στο 16% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 10:30

Τη δυσπιστία των πολιτών για το βασικό αφήγημα του Μαξίμου περί εξόδου από τα Μνημόνια και επιτυχίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αποτυπώνει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής στην φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata, οι ψηφοφόροι βλέπουν μόνο τα επώδυνα μέτρα και αμφιβάλλουν για την προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια, στην οποία στέκεται συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας. Στους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει. Η αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και φτάνει στο 36%, ενώ το κυβερνών κόμμα μένει στάσιμο στο 20%. Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε χαρακτηρίζει τη συμφωνία «κακή ή μάλλον κακή», έναντι του 30% που τη θεωρεί καλή ή μάλλον καλή.

Gallup

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο. Το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%.

Το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και σκαρφαλώνει στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη επίσης στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ενωση Κεντρώων, που βρίσκεται στο 8%.

pinakas1Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 του Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...