459
| SOOC

Το Μαξίμου καλύπτει και επίσημα τον Καμμένο για το Nοοr1

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 18:24

Το Μαξίμου καλύπτει και επίσημα τον Καμμένο για το Nοοr1

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 18:24

Τόσες μέρες διαβάζουμε αποκαλυπτικές στιχομυθίες και ακούμε μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιτέλους, έφτασε η επίσημη τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη του Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη. H κυβέρνηση καλύπτει τον υπουργό Αμυνας. Τον υπερασπίζεται, προκαλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής -κάτι που έχει απειλήσει να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Η ΝΔ αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Και στις ερωτήσεις της ΝΔ -που δεν απάντησε- απαντά με άλλες ερωτήσεις προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Αμυνας; Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ; Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα; Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται; Μήπως τελικά η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη; Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν απάντησε σχετικά με τις επαφές Καμμένου – Γιαννουσάκη, η κυβέρνηση απάντησε στο ερώτημα που έθεσε νωρίτερα την ίδια μέρα ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, αν δηλαδή εμπιστεύεται τον υπουργό Αμυνας.

«Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο», τόνισε ο ίδιος. Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση η στάση του (κ. Καμμένου) είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;».

Η ΝΔ για τον «πανικό» του Πρωθυπουργού

Στην επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου απάντησε με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό αγωνία και πανικό «να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του». Τον καλεί να μην έχει «τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο υπουργό Εθνικής Αμυνας», προειδοποιώντας ότι «όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...