340
Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή τους στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2016. Τα ραντεβού τους έχουν πάντα ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον | INTIMENEWS

Και ξαφνικά συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 13:17
Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή τους στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2016. Τα ραντεβού τους έχουν πάντα ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον
|INTIMENEWS

Και ξαφνικά συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 13:17

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, Τρίτη, 25 Απριλίου πέρασαν επτάμησι μήνες. Για την ακρίβεια πέρασαν 228 ημέρες από την τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε κατ’ ιδίαν τον Κώστα Καραμανλή. Είχαν συναντηθεί σε διάφορες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και στη Βουλή, αλλά ιδιωτικά, το τελευταίο ραντεβού τους είχε γίνει στις 9 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τότε, εκείνη η συνάντηση είχε θεωρηθεί ως μια συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών (με φόντο την όλη παραφιλολογία περί πολιτικού φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους λεγόμενους καραμανλικούς). Τώρα;

Σε αντίθεση με το ραντεβού του Σεπτεμβρίου που είχε γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στο Παγκράτι, αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε τον κ. Καραμανλή στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού.

Κατά την επίσημη γραμμή ενημέρωσης οι δύο πολιτικοί συζήτησαν θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας καθώς για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, όπως και το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα».

Σε κάθε περίπτωση κάποιοι παρατηρητές σημείωσαν τόσο το μέρος που έγινε η συνάντηση -στο πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή- όσο και τον χρόνο, λίγες ημέρες μετά την «αποπομπή» της Κατερίνας Παπακώστα από την θέση της ως αν. Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ. Εκείνη η απόφαση του κ. Μητσοτάκη είχε θεωρηθεί από κάποιους ως μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος, καθώς η κυρία Παπακώστα υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του κ. Καραμανλή (εκείνος την είχε επιλέξει τον Μάιο του 2004 να αναλάβει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ).

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η συνάντηση με τον κ. Καραμανλή –που εντάσσεται στο πλαίσιο των συχνών επαφών με στελέχη της ΝΔ του προέδρου του κόμματος– δεν είχε προαναγγελθεί στο επίσημο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη για την 25η Απριλίου.

Αυτό, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΝΔ, περιλαμβάνει:

-Επίσκεψη στις 12 το μεσημέρι, στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
– Συνάντηση στις 17:30 στο γραφείο του στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Χασάν Σούκρι
– Ομιλία στις 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Καζάκου, με θέμα: «Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση», που θα γίνει στην ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...