298
Η Νίμος είναι ακατοίκητη νησίδα στα Δωδεκάνησα, στο βόρειο άκρο της Σύμης | Wikipedia

Τρεις μήνες με αναστολή για τον Τούρκο που βρέθηκε σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 10:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/17 19:07
Η Νίμος είναι ακατοίκητη νησίδα στα Δωδεκάνησα, στο βόρειο άκρο της Σύμης | Wikipedia

Τρεις μήνες με αναστολή για τον Τούρκο που βρέθηκε σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 10:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/17 19:07

Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ένα 27χρονο Τούρκο, που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα. Ο νεαρός εντοπίστηκε στη βραχονησίδα Νίμος αφού είχε προηγουμένως τηλεφωνήσει στον διεθνή αριθμό άμεσης βοήθειας «112».

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφλυακής έσπευσαν στο σημείο και τον βρήκαν σε μία ερημική παραλία της βραχονησίδας. Οπως υποστήριξε ο 27χρονος, τον μετέφερε εκεί τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές Αρχές.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στη χώρα με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη του από αίτια μη ταπεινά.

Ο νεαρός ο οποίος είναι δικηγόρος και έδειξε στις Αρχές την επαγγελματική του ταυτότητα και το τουρκικό διαβατήριό του, ισχυρίστηκε ότι για τη μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε στον διακινητή περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού. Δήλωσε επίσης ότι τελικός προορισμός του ήταν η Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι εγκατέλειψε την Τουρκία, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του επειδή έκανε χρήση της εφαρμογής Bylock για smartphone, η οποία είχε θεωρηθεί «εργαλείο» των πραξικοπηματιών από την τουρκική κυβέρνηση.

Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες μεμονωμένα άτομα καταφτάνουν από την Τουρκία στη χώρα μας, ο νεαρός εξετάστηκε από κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν εντολές σε στελέχη συνοριακών σταθμών της χώρας μας να γίνονται λεπτομερής έλεγχοι σε όσους περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης στη γειτονική χώρα. Οι αστυνομικοί καλούνται να δακτυλοσκοπούν όσους περνούν από Τουρκία και να ελέγχουν διεξοδικά τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα του Εβρου και της Ορεστιάδας, ενώ αντίστοιχη ενεργοποίηση υπάρχει στα κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...