207
O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προχώρησε σε μια όχι και τόσο... διπλωματική παρέμβαση στις γαλλικές εκλογές | REUTERS/Maxim Shemetov

O Λαβρόφ πλέκει το εγκώμιο της Μαρίν Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2017, 13:16
O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προχώρησε σε μια όχι και τόσο... διπλωματική παρέμβαση στις γαλλικές εκλογές
|REUTERS/Maxim Shemetov

O Λαβρόφ πλέκει το εγκώμιο της Μαρίν Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2017, 13:16

Αναμενόμενο; Σε ένα άνοιγμα προς τη Μαρίν Λεπέν, την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας προχώρησε η Μόσχα και ενώ ήδη ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αποτελεί αντικείμενο έρευνας.

Αυτή τη φορά, το μακρύ χέρι της Μόσχας εμφανίστηκε δια μέσου του ρώσου υπουργού Εξωτερικών ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Λεπέν. «Δεν είναι λαϊκίστρια αλλά ρεαλίστρια, είναι κατά της παγκοσμιοποίησης», είπε ο Λαβρόφ μιλώντας σε στρατιώτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λε Πεν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού. «Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης», προσέθεσε.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει τους ευρωσκεπτικιστές υποψήφιους στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λε Πεν από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...