268
Από την υποδοχή του γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην είσοδο του Μαξίμου | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γκάμπριελ προς Τσίπρα: «Να δουλέψουμε όλοι για λύση»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 21:31
Από την υποδοχή του γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην είσοδο του Μαξίμου
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γκάμπριελ προς Τσίπρα: «Να δουλέψουμε όλοι για λύση»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 21:31

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο μετά τις 19.30 ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον κ. Γκάμπριελ, ο οποίος συνοδευόταν από μεγάλη αυτοκινητοπομπή, υποδέχτηκε στην είσοδο του Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ στο Μαξίμου επετράπη η είσοδος σε γερμανούς εκπροσώπους του Τύπου για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Για σαφές δίλημμα ότι ή θα επανακτήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο και το κοινωνικό κεκτημένο ή θα παραμείνουμε σε ρατσιστικά συνθήματα που δυστυχώς ακούγονται και από επίσημα χείλη, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Οι καλά γνωρίζοντες είπαν ότι ήταν έμμεση αναφορά στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ. Απ’ την πλευρά του, ο γερμανός ΥΠΕΞ -αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα- είπε ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση».

Ειδικότερα, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε: «Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση. Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις».

21_16_20170322_tk_3187_copy_sooc1490206095
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ( Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Σχολίασε επίσης ότι «δεν πρέπει να διαιρεθεί η ΕΕ, πρέπει να μείνει ενωμένη. Γιατί ακόμα και η Γερμανία που έχει δυνατή φωνή δεν θα ακούγεται και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομίες, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Γκάμπριελ θα είχε δείπνο εργασίας με τον Πρωθυπουργό, ενώ την Πέμπτη θα συναντιόταν διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, στη συνέχεια, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Κεντρικά θέματα των συνομιλιών θα ήταν το Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...