352
Πιάτσα ταξί στην πλατεία της Κηφισιάς | INTIME NEWS /ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φόβοι για τον μανιακό που κυνηγάει οδηγούς ταξί

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 15:26
Πιάτσα ταξί στην πλατεία της Κηφισιάς
|INTIME NEWS /ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φόβοι για τον μανιακό που κυνηγάει οδηγούς ταξί

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 15:26

Δύο επιθέσεις, μία εν ψυχρώ δολοφονία τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και μία απόπειρα δολοφονίας λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 11 Φεβρουαρίου. Και οι δύο είχαν θύματα οδηγούς ταξί, 52 και 32 ετών αντίστοιχα, ενώ σημειώθηκαν αμφότερες στην περιοχή της Κηφισιάς.

Μέχρι χθες η αστυνομία συνέδεε διστακτικά τις δύο επιθέσεις, όμως πλέον, χάρη στα στοιχεία που διαθέτει και την κατάθεση του πρώτου θύματος, τις αντιμετωπίζει ως υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου.

Από τη βαλλιστική έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκαν οι δύο οδηγοί ταξί είναι το ίδιο και έτσι το θύμα της πρώτης επίθεσης, ο 32χρονος οδηγός, αναμένεται να βρεθεί για δεύτερη φορά στα γραφεία Ανθρωποκτονιών, ώστε να δώσει αναλυτική περιγραφή των χαρακτηριστικών του δράστη με σκοπό να προσδιοριστεί η φυσιογνωμία του και η περιοχή που κινείται.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 32χρονος, η ηλικία του δράστη υπολογίζεται γύρω στα 30 και είναι πιθανότατα Ελληνας. Το γεγονός ότι δεν λήστεψε κανέναν από τους οδηγούς, ενισχύει την εκτίμηση ότι πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο.

Ο δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Ενώ βρίσκονταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ο οδηγός, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, καθώς σταδιακά εκείνος έχανε τις αισθήσεις του.

Ο δράστης τράβηξε χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του οχήματος και εξαφανίστηκε. Ο οδηγός συνήλθε μετά από είκοσι λεπτά χάρη σε μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες που τον εντόπισε, ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι ο τραυματισμένος 32χρονος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκεί υποβλήθηκε σε επέμβαση και αφαιρέθηκαν τρία βλήματα από το πίσω μέρος του λαιμού του.

203246
H συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη (INTIME NEWS /ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης χρησιμοποίησε μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα, καθώς ο οδηγός δεν άκουσε κάποιον θόρυβο όταν δέχτηκε τα πυρά. Πολύ κοντά στο σημείο της πρώτης επίθεσης βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος οδηγός ταξί, συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρώτη επίθεση, εκείνη της 11ης Φεβρουαρίου, ήταν ενδεχομένως «πρόβα» δολοφονίας και ότι ο δράστης πειραματιζόταν με το όπλο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...