239
|

Θεοδωράκης: «Να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 10:51

Θεοδωράκης: «Να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2017, 10:51

Θέση υπέρ της ιατρικής χρήσης της κάνναβης πήρε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης. Πρέπει να τολμήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τοποθέτησή του στον ιστότοπο ygeia360.gr απαντώντας στο ερώτημα «ναι ή όχι στην φαρμακευτική χρήση της κάνναβης»;

«Συμβαίνει ήδη σε 14 χώρες της Ευρώπης και σε 29 πολιτείες της Αμερικής. Από τον Ιανουάριο συμβαίνει και στην “συντηρητική” Γερμανία όπου οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Η απόφαση ήρθε μετά από πολλά χρόνια δημόσιου διαλόγου, αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων αλλά και επιστημονικών πορισμάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού και συμπλήρωσε:

«Εδώ, στην “προοδευτική” Ελλάδα, ακόμη συζητάμε χαμηλόφωνα. Ας σκεφθούμε όμως τους χιλιάδες ασθενείς που αναζητούν απεγνωσμένα καλύτερες συνθήκες ζωής, ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει όλες τις θεραπείες, ανθρώπους που θέλουν να πονάνε λιγότερο. Μην τους αναγκάζουμε να καταφεύγουν στο παράνομο εμπόριο. Ας τους προσφέρουμε αξιοπρέπεια. Μιλώ για καρκινοπαθείς, επιληπτικούς, ανορεξικούς, ασθενείς με γλαύκωμα, ΗΙV/AIDS, αυτοάνοσα νοσήματα… Είναι μεγάλος ο κατάλογος αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για επιστήμονες και όχι για πολιτικούς ή δημοσιογράφους. Εμείς πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να αποφασίζουν. Όταν θεωρούν ότι άλλα φάρμακα δεν μπορούν να βοηθήσουν, τότε να μπορούν να συνταγογραφούν ινδική κάνναβη, την οποία ο ασθενής θα προμηθεύεται από τα φαρμακεία με κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

» Ας το κάνουμε» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης για να καταλήξει: «Ας νικήσουμε το φόβο και την άγνοια. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς μισόλογα αλλά και χωρίς κραυγές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News