409
Ο τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Πάνο Καμμένο |

Ελληνοτουρκικά: Χαμηλούς τόνους από Καμμένο ζητεί η αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2017, 09:30
Ο τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Πάνο Καμμένο |

Ελληνοτουρκικά: Χαμηλούς τόνους από Καμμένο ζητεί η αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2017, 09:30

«Καθήκον του υπουργείου Άμυνας, είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα», σημείωσε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο. «Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών», πρόσθεσε μετά την έμμεση αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για εθνική εκμετάλλευση, ανέφερε, από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα, επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε», έγραψε στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Η αντιπαράθεση

«Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», σχολίασε από τηλεοράσεως ο Πάνος Καμμένος τις δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον οποίο, αν ήθελαν, οι Τούρκοι θα ανέβαιναν στα Ιμια.

 «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Αμυνας είμαι εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας», είπε ο κ. Καμμένος.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την ανταπάντηση της Αγκυρας. Ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κόμπασε ότι οι Έλληνες γνωρίζουν τις δυνατότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Και προσέθεσε ότι δεν είναι σοφό να πιέζει κανείς την Άγκυρα πέρα από τα όριά της.

Νωρίτερα, απαντώντας στις αρχικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».«

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...