296
| Markus Söder/Facebook

CSU: Χρήματα στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις χρυσού και ακινήτων!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 12:23

CSU: Χρήματα στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις χρυσού και ακινήτων!

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2017, 12:23

Μία νέα, αρκετά προκλητική, πρόταση σχετικά με τη συνέχεια του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας ακούστηκε από το εσωτερικό της Γερμανίας: Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων στη χώρα μας, αλλά μόνο με εγγυήσεις, σαν ενέχυρο, υπό τη μορφή χρυσού ή ακινήτων!

Αυτό πρότεινε ο βαυαρός υπουργός Οικονομικών, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος είναι βουλευτής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφό κόμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild ο Μάρκους Σέντερ είπε συγκεκριμένα ότι νέα οικονομική βοήθεια πολλών δισ. ευρώ μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις «υπό την μορφή χρυσού ή ακινήτων».

Ο ίδιος, πριν από λίγες μέρες μέσω του λογαριασμού του στο Facebook είχε ζητήσει από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ευρώ και είχε απορρίψει εμφατικά πιο ήπιες μεταρρυθμίσεις.

fb1

Επιφύλαξη προς τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του προγράμματος εκφράζεται και στο εσωτερικό του CDU. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος δήλωσε ότι πρέπει να εξεταστεί ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κατά το μεσοδιάστημα! Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, ο συντηρητικός πολιτικός απέρριψε επίσης «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα.

Σκληρή είναι και η τοποθέτηση της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία έκανε έκκληση να μην υπάρχει «απαγόρευση σκέψεων στο θέμα της διαμάχης για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα» και τάχθηκε κατά της συζήτησης για ελαφρύνσεις του χρέους.

«Η Ελλάδα αιωρείται μεταξύ του ενός και του άλλου δανείου και μέχρι τώρα δεν έχει εκπληρώσει του όρους λιτότητας της Κομισιόν, της ΕΤΚ και του ΔΝΤ», αναφέρει η οικονομική επιτροπή του CDU. Στην κατάσταση αυτή «είναι το λάθος μήνυμα» να εξασφαλιστούν ελαφρύνσεις χρέους. «Κάτι τέτοιο θα ήταν σαν παραδοχή της συνεχούς χρηματοδότησης της Ελλάδας σε βάρος αξιόπιστων χωρών και των αποταμιευτών», υποστηρίζουν τα μέλη της επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...