453
Ο 5χρονος έφερε τραύματα (και) στο κεφάλι του | Facebook

Πεντάχρονος ξεψύχησε επειδή… «έβρεξε» το κρεβάτι του

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 19:36
Ο 5χρονος έφερε τραύματα (και) στο κεφάλι του
|Facebook

Πεντάχρονος ξεψύχησε επειδή… «έβρεξε» το κρεβάτι του

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2017, 19:36

Eνα θρίλερ έζησε ένα μικρό χωριό 10.000 κατοίκων, το Ερ-σιρ-λα-Λι, στη βόρεια Γαλλία. Ενα πεντάχρονο αγόρι, ο Γιάνις Κουρμπό, νεκρό, χωρίς ρούχα, με βρεγμένο εσώρουχο, σπασμένη μύτη, τραύματα στο κεφάλι. Η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου, όταν έφτασαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο σημείο οι τοπικές αρχές, τις οποίες ειδοποίησε ο πατριός του αγοριού.

Εκείνες δεν δυσκολεύτηκαν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Ο Γιάνις πέθανε επειδή ο πατριός του -με τη συναίνεση της μητέρας του- ήθελε να τον τιμωρήσει επειδή «έβρεξε το κρεβάτι του», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πατρίκ Λελού. Για να τον «συμμορφώσει», τον ανάγκασε να τρέξει τρία χιλιόμετρα με το βρεγμένο του εσώρουχο, ενώ ο ίδιος φέρεται να τον ακολουθούσε με ποδήλατο. Το μικρό παιδί, σύμφωνα με τα σημάδια στο σώμα του, έπεσε δύο φορές κάτω και ενώ έτρεχε άρχισε να ζητά τη μητέρα του. Τότε ο πατριός εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο, άρχισε να χτυπά το παιδί, πρώτα με τις γροθιές του, ύστερα με τον φακό.

Η νεκροψία έδειξε ότι το μικρό αγόρι πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και ότι εκτός από τα εξωτερικά τραύματα έφερε αιμάτωμα στο κεφάλι, καθώς και μελανιές στον λαιμό και την πλάτη: αυτό καταδεικνύει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα κακοποίησης.

sd
Ο μικρός Γιάνις στο ποτάμι του γαλλικού χωριού που φιλοξενεί 10.000 κατοίκους

Στον θάνατο του μικρού οι Αρχές θεωρούν συνυπεύθυνη και τη μητέρα του. Είναι «σαν να προέρχεται από άλλον κόσμο, δεν αντιδρά καθόλου», είπε ο εισαγγελέας περιγράφοντάς τη. «Δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι κατηγορίες που της επιρρίπτουν». Η μητέρα και ο πατριός συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο άτυχος Γιάνις βρέθηκε 200 μέτρα από μία καμπίνα απομονωμένη στο δάσος του χωριού, όπου ζει ο πατριός του. Ο 30χρονος Ζιλιέν Μασόν αυτοχαρακτηρίζεται ως survivalist, «προετοιμασμένος να ζήσει σε συνθήκες αναρχίας μετά τη διάλυση των δομών της κοινωνίας». Η 23χρονη μητέρα του, Εμιλί Ινγκλάρ, μένει στο κέντρο του χωριού, ωστόσο το βράδυ της τραγωδίας βρισκόταν στην καμπίνα. «Μετακόμισε εδώ πριν από δύο με τρεις μήνες, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτήν, δεν ήταν πολύ ομιλητική», δήλωσε ένας γείτονας στο La Croix. Και οι δύο είναι άνεργοι και δεν έχουν κανένα άλλο παιδί.

france
Μία σελίδα στο Facebook έχουν ανοίξει οι συγγενείς του μικρού Γιάνις με φωτογραφίες του

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και οι δύο γονείς κρατούνται μέχρι να πραγματοποιηθεί δεύτερη δικαστική ακρόαση. Εν τω μεταξύ, η θεία του Γιάνις άνοιξε έναν λογαριασμό στο Facebook προς τιμήν του «μικρού της αγγέλου», ανεβάζοντας φωτογραφίες του και στέλνοντάς του μηνύματα. Στη σελίδα συγκεντρώνονται χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας του 5χρονου Γιάνις.

Κι όλα αυτά, επειδή έβρεξε το εσώρουχό του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...