291
Πενελόπ και Φρανσουά Φιγιόν σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους. | Reuters

Cherchez la femme για τον Φρανσουά Φιγιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 08:53
Πενελόπ και Φρανσουά Φιγιόν σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους. | Reuters

Cherchez la femme για τον Φρανσουά Φιγιόν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 08:53

Ενα αναπάντεχο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Φρανσουά Φιγιόν, ο ηγέτης της Δεξιάς στη Γαλλία και φαβορί να εκλεγεί πρόεδρος της χώρας τον Μάιο, διαδεχόμενος τον Φρανσουά Ολάντ. Είναι μια σκιά σκανδάλου με επίκεντρο τη σύζυγό του, την Πενελόπ Φιγιόν.

Το σατιρικό και αποκαλυπτικό έντυπο Le Canard Enchaine εμφανίζει τη σύζυγό του ως αμειβόμενη στο κοινοβουλευτικό γραφείο του επί οκτώ χρόνια χωρίς όμως να έχει εργαστεί εκεί ποτέ –ωστόσο φέρεται να έχει πληρωθεί συνολικά 500.000 ευρώ!

Εκπρόσωπος του Φιγιόν παραδέχτηκε ότι η Πενελόπ ήταν στο μισθολόγιο του γραφείου του Φιγιόν κατά τη δεκαετία του 2000, προτού αναλάβει πρωθυπουργός υπό τον Νικολά Σαρκοζί. Οπως αναφέρει το Reuters, αποτελεί κοινή πρακτική στη Γαλλία συγγενείς να εργάζονται στα γραφεία των βουλευτών. Οχι όμως και να αμείβονται χωρίς να εμφανιστούν ποτέ εκεί.

«Είναι κοινή πρακτική οι σύζυγοι των βουλευτών να είναι υπάλληλοί τους, τόσο στην Αριστερά όσο και στη Δεξιά» επιβεβαίωσε ο Τιερί Σολέρ, εκπρόσωπος του Φιγιόν, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί η σύζυγος και μητέρα  των πέντε παιδιών του υποψηφίου προέδρου δεν εμφανιζόταν στο γραφείο. Το δύσκολο αυτό έργο το ανέλαβε ο Μπενουά Απαρύ, ένας άλλος εκπρόσωπος του Φιγιόν, ο οποίος απέδωσε το γεγονός ότι κανείς δεν θυμάται την Πενελόπ να εργάζεται στο γραφείο του συζύγου του, στο… στιλ της. «Πάντα ήθελε να εργάζεται χωρίς να πολυφαίνεται γιατί δεν θέλει να προβάλει τον εαυτό της» είπε για να συμπληρώσει. «Δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε ανήθικο, το εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση».

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα μικρό σκάνδαλο που μπορεί να πληγώσει το προφίλ του ακέραιου οικογενειάρχη, του ανθρώπου των αξιών, που προβάλλει ο προεδρικός υποψήφιος της Δεξιάς. Το στρατόπεδο του Φιγιόν έχει επενδύσει και στην Πενελόπ ως ένα πρόσωπο που συμβολίζει τις οικογενειακές αξίες και όσα οι Γάλλοι νιώθουν ότι έχασαν στην πορεία. Τώρα βέβαια νιώθουν ότι έχασαν και μισό εκατομμύριο ευρώ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...