198
| Menelaos Myrillas / SOOC

Πετρουλάκης: «Ντροπή για τη δημοκρατία οι διώξεις δημοσιογράφων»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2017, 13:34

Πετρουλάκης: «Ντροπή για τη δημοκρατία οι διώξεις δημοσιογράφων»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2017, 13:34

Λίγη ώρα μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας στην Ευελπίδων για την αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά του Protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη, ο δημοσιογράφος/σκιτσογράφος μίλησε για την υπόθεση στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Πετρουλάκης χαρακτήρισε «ντροπή για τη δημοκρατία» τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων. O κ. Καμμένος κινήθηκε δικαστικά κατά του Protagon και του ιδίου, μετά τη δημοσίευση άρθρου του, το οποίο ασκούσε πολιτική κριτική στον υπουργό. Αξίωσε μάλιστα αποζημίωση ύψους δύο εκατ. ευρώ!

«Τέτοιες πρακτικές στρέφονται κατά της ελευθερίας του Τύπου και αποτελούν τρομοκράτηση των δημοσιογράφων για παραδειγματισμό», είπε για να συμπληρώσει ότι ο υπουργός Αμυνας κινείται στο πλαίσιο των μηνύσεων καθώς «θέλει να είναι ανεξέλεγκτος και να μην υφίσταται την κριτική».

Ο κ. Πετρουλάκης είπε πως τέτοιες διαφορές θα πρέπει να λύνονται σε δημόσιο διάλογο και δήλωσε έκπληκτος από το σημερινό παραπολιτικό στήριξης προς το πρόσωπο του από την εφημερίδα «Αυγή».

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι θα διογκωθεί το κλίμα των διώξεων κατά δημοσιογράφων απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη.

Σημείωσε πάντως πως είναι μια δυσάρεστη έκπληξη η συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ελευθερία του Τύπου στην οποία καταλόγισε προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου αλλά και επιθέσεων και στοχοποιήσεων κατά εφημερίδων και δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...