168
|

Ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου θέλει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 20:21

Ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου θέλει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 20:21

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες, μέχρι ο πλανήτης να έρθει στα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά» έγραψε στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας εμμέσως σε δήλωση του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Και άλλες φορές κατά το παρελθόν, ο κ. Τραμπ έχει αναφερθεί στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ με τρόπο που προκάλεσε εντύπωση. Εχει δηλώσει, για παράδειγμα, ότι θα μπορούσε να γίνει χρήση πυρηνικών στην Ευρώπη. Ο Μπαράκ Ομπάμα τον είχε κατηγορήσει για άγνοια συνθηκών, ενώ δεν έκρυβε την ανησυχία του για ενδεχόμενη ανάληψη, από τον Ντόναλντ Τραμπ, της ευθύνης για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Και ύστερα ήρθε η… ανασκευή

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν στην απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων και στην κρίσιμη ανάγκη αποτροπής αυτής – ιδιαίτερα προς και ανάμεσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ασταθείς χώρες και κράτη παρίες».

Αυτά τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου, Τζέισον Μίλερ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει αυτή τη δήλωση και, βασικά, να τη «μαζέψει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...