435
|

Αποκαλύπτεται ο… έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 12 Δεκεμβρίου 2016, 17:38

Αποκαλύπτεται ο… έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 12 Δεκεμβρίου 2016, 17:38

Μετά την πρώτη παρουσίαση του στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζεται και στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γριβαίων. Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (πρώην υπουργός, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών), Πέπη Ραγκούση (αρθρογράφος εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»), Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας) και Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέας και δημοσιογράφος). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο με πρόλογο του Νικόλα Σεβαστάκη, καθηγητή  στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη «Σύγχρονη Πολιτική και Κοινωνική Φιλοσοφία». Μέσα από 62 μικρά ή μεγαλύτερα κείμενα, ο συγγραφέας επιχειρεί μια περιπλάνηση από το προσωπικό στο πολιτικό, από το ειδικό στο γενικό και από το τοπικό εντέλει στο παγκόσμιο, αναζητώντας το μίτο του νοήματος όχι μονάχα της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας, αλλά και των προσωπικών διαδρομών.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του, ο Νικόλας Σεβαστάκης: «Χρειαζόμαστε παρατηρητές του συγκεκριμένου αλλά και ανθρώπους ικανούς να καταλάβουν και πιο αφηρημένες ιδέες.  Η κρίση και οι δημαγωγίες της έκαναν ορατή την ανάγκη για έναν λόγο στοχευμένο και συγχρόνως ανοιχτό στην πρόκληση, στο χιούμορ, στην πνευματικότητα. Σε αυτή τη συλλογή κειμένων, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης συνθέτει ίχνη μιας αυτοβιογραφίας και μαζί το χρονικό των καιρών της αυταπάτης», ενώ επισημαίνει επίσης ότι «το βιβλίο εναλλάσσει μικρούς στοχασμούς και κάδρα ζωής. Η ανάλυση συναντά το “ημερολόγιο”, την ανάμνηση, την ποιητική αναμόχλευση μιας τετριμμένης εικόνας.  Ο συγγραφέας ασκεί την παρατήρηση της σύγχρονης ζωής χωρίς φόβο».

unnamed (1)Ακόμη, όπως το περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας: «Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο ερωτικός, κοινωνικός διχασμός στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρωταγωνιστές της πρώτης φορά αριστεράς και ο πολιτικός σουρεαλισμός. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας των πόλεων. Αδημοσίευτες ιστορίες από τα χρόνια των κρίσεων της Πολιτικής Αεροπορίας. Η δημόσια ψυχανάλυση στις διαδρομές και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι στάσεις στα μπαρ και οι σκέψεις σε κοφτά διηγηματάκια για τους ανθρώπους μου και τα συναισθήματα της στιγμής. Η σημειολογική ματιά των γεγονότων στο πληκτρολόγιο του κινητού. Η στοχαστική περιπλάνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αυτά και άλλα τόσα είναι το βιβλίο.»

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. Διευθύνει τα μελετητικά γραφεία «Stavros Konstantinidis & associates» και «Κυκλαδική – Σύμβουλοι Μηχανικοί» με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Μύκονο. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες Athens Voice και Μακεδονία και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γράψει τα βιβλία «Ανοιχτές Πόλεις» (2010) και «Έξυπνοι δρόμοι για μία ανθρώπινη πόλη» (2014) που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Athens Voice books.  Ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πρόσφατα παρουσίασε την έκθεση «10 – Δρόμοι σαν Ιστορίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...