359
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Φεβρουάριο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέθανε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2016, 09:25
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Φεβρουάριο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέθανε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2016, 09:25

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, από ανακοπή καρδιάς, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ένας από τους πιο δραστήριους και επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Ηταν 63 ετών.

Ο Βγενόπουλος είχε αποχωρήσει από την προεδρία του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) τον περασμένο Ιούλιο – είχε περιοριστεί σε έναν ρόλο μη εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ. Αλλά ήταν μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που ο ο ίδιος ήλεγχε άμεσα ή έμμεσα έναν απίστευτο αριθμό επιχειρήσεων: τη Vivartia, τα Goodys, τα Flocafe, τα Εverest, το Hilton Κύπρου, το νοσοκομείο «Υγεία», την ιδιωτικοποιημένη Olympic Air, τη SingularLogic, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Attica με τα SuperFast Ferries, την Marfin Popular Bank και βεβαίως τον Παναθηναϊκό. Κάποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες έχουν φύγει πια από την ομπρέλα του MIG ο οποίος έφθασε να μετρά περί τους 12.000 εργαζόμενους. Αλλά ο όμιλος συνεχίζει να είναι ένας γίγαντας για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας – τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών του στο πρώτο εξάμηνο του 2016 άγγιξε τα 524 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» το πρωί του Σαββάτου ανέφερε: «Σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν κατ’ αρχάς διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972. Γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1953 υπήρξε και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού στην ξιφασκία.

Ηταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες».

Το 1998 ίδρυσε τη Marfin Α.Ε.Π.Ε.Υ, μία εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, από τη μήτρα της οποίας γεννήθηκε ο όμιλος MIG. O Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε εκτελεστικός πρόεδρος του Marfin Investment Group από το 2008.

Τα τελευταία χρόνια πάντως είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο για δάνεια της Marfin Popular Bank και συχνά πυκνά είχαν απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα οι αντιπαραθέσεις του με δικαστικούς, κυρίως την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για την οποία είχε φτάσει στο σημείο να αφήσει σαφέστατους υπαινιγμούς για «δωροληψία» και «απόπειρα εκβίασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...