266
Η Ανν Μαρί Σλότερ, διευθύντρια πολιτικού σχεδιασμού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 | REUTERS

E-mails Χίλαρι: Οσα δημοσίευσε το FBI για την ελληνική κρίση

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2016, 14:12
Η Ανν Μαρί Σλότερ, διευθύντρια πολιτικού σχεδιασμού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011
|REUTERS

E-mails Χίλαρι: Οσα δημοσίευσε το FBI για την ελληνική κρίση

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2016, 14:12

Η επαναφορά στο προσκήνιο της υπόθεσης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον και της άτσαλης διαχείρισης ευαίσθητου υλικού από πλευράς της κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκάλυψε ένα μήνυμα, που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του FBI και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση.

Στις 6 Μαΐου του 2010 η ελληνική Βουλή υπερψήφιζε το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Την ίδια ημέρα ο Σάιμον Τζόνσον, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σημείωσε σε άρθρο του στους New York Times πως το πακέτο «διάσωσης» της Ελλάδας είναι δραματικό, άνευ προηγουμένου και πως απέχει κατά πολύ από τον στόχο της σταθεροποίησης της Ευρωζώνης.

Υποστήριζε επίσης πως εάν οι στόχοι για την ανάπτυξη δεν επιβεβαιώνονταν, οι Ελληνες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ολοένα και πιο σκληρή λιτότητα.
«Ακόμα και αν όλα πάνε καλά, οι Ελληνες θα είναι απίθανο να δεχτούν αυτή την νέα εκδοχή ως νέα τους πραγματικότητα», σημείωνε ο Τζόνσον στο εν λόγω άρθρο.

Η Ανν Μαρί Σλότερ, δικηγόρος και πολιτική αναλύτρια, που από το 2002 έως το 2009 ήταν κοσμήτορας της Σχολής Γούντροου Γουίλσον του Πρίνστον και εν συνεχεία υπηρέτησε ως διευθύντρια πολιτικού σχεδιασμού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τον Ιανουάριο 2009 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, έστειλε δύο ήμερες αργότερα, στις 8 Μαΐου, το σχετικό άρθρο στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Στο συγκεκριμένο e-mail, η Σλότερ σχολίαζε πως η ΕΕ, το ΔΝΤ και το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχαν την ελπίδα πως με την ελληνική «διάσωση» θα εξασφαλιζόταν χρόνος για τη διάσωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Παρέπεμπε επίσης στο κείμενο του Σάιμον Τζόνσον, προς ενημέρωση της Κλίντον.

Δείτε εδώ το πλήρες e-mail

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...