401
Η Μόνικα Μπελούτσι στο κόκκινο χαλί στη Βενετία | REUTERS/Alessandro Bianchi

Οταν η Μπελούτσι συμφιλιώνεται με τις ρυτίδες της

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2016, 18:16
Η Μόνικα Μπελούτσι στο κόκκινο χαλί στη Βενετία
|REUTERS/Alessandro Bianchi

Οταν η Μπελούτσι συμφιλιώνεται με τις ρυτίδες της

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2016, 18:16

Εντάξει, είχε φροντίσει να μας εξάψει τη φαντασία – λες και χρειαζόταν – με τη φωτογράφιση στο Paris Match. Αλλά αυτό που συνέβη στη Βενετία εφέτος δεν είχε προηγούμενο, ούτε καν για τα δεδομένα μιας μυθιστορηματικής ζωής και πορείας όπως αυτής της υπέροχης Μόνικα Μπελούτσι.

Η Μπελούτσι έκανε όλη τη Μόστρα να υποκλιθεί όχι μόνο στη γοητεία της – στα 51 της χρόνια παραμένει ακαταμάχητη – αλλά και στην άνεσή της απέναντι στον χρόνο που περνάει. Και στις ρυτίδες της.

Η ιταλίδα σταρ έπαιζε εντός έδρας. Αλλά η εμφάνισή της στην παγκόσμια πρεμιέρα του «On the Milky Road» του Εμίρ Κουστουρίτσα ήταν τόσο εμφατική που, όπως έγραψε κάποιος, ήταν σαν όλη η Μόστρα να στήθηκε φέτος μόνο γι’ αυτήν.

2016-09-09T182023Z_2084876519_D1BEUAIUSDAA_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE-NAMLIJECNOMPUTU
Ο Εμίρ Κοστουρίτσα ανάμεσα στη Σλόμποντα Μικάλοβιτς (αριστερά) και την υπέροχη Μόνικα (REUTERS/Alessandro Bianchi)

Λίγοι για παράδειγμα ασχολήθηκαν με το μέγα Εμιρ Κουστουρίτσα, ο οποίος στη Βενετία δήλωσε πως αυτή είναι η τελευταία ταινία του που θα συμμετάσχει ποτέ σε διαγωνιστικό πρόγραμμα κινηματογραφικού φεστιβάλ – ήταν ένας σαφής υπαινιγμός για το μίνι σκάνδαλο των Καννών όπου του απέρριψαν την ταινία.

Ολοι σε αυτή την πρωτελευταία βραδιά του 73ου Φεστιβάλ της Βενετίας ήθελαν να δουν και να θαυμάσουν τη Μόνικα Μπελούτσι. Και εκείνη ανταποκρίθηκε.

Γοητευτική ήταν πάντα. Αυτή τη φορά λένε ότι είναι και καλή ηθοποιός. Υπήρχε, βλέπετε, πάντα η θεωρία ότι η Μπελούτσι επιβλήθηκε στην Εβδομη Τέχνη πρώτα με την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της και έπειτα μέσα από τον (πρώην) σύζυγό της Βενσάν Κασέλ, που προερχόμενος από κινηματογραφική οικογένεια – είναι γιος του περίφημου γάλλου ερμηνευτή Ζαν-Πιερ Κασέλ – μπορούσε να τη… μεταμορφώσει από μοντέλο σε ηθοποιό.

2016-09-09T134543Z_1318116033_D1BEUAHWIHAA_RTRMADP_3_FILMFESTIVAL-VENICE-NAMLIJECNOMPUTU
Η Μπελούτσι όμως τώρα, στην ταινία του Κουστουρίτσα, ήταν ερμηνευτικά άψογη. Ο ρόλος της ατόφιος. Μια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας, την οποία προξενεύουν σε έναν σέρβο πολέμαρχο και ερωτεύεται έναν ήσυχο γαλατά. Χωρίς να βαρεθεί ξαναμίλησε για την αγάπη, το σεξ και την ηλικία στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για το φιλμ: «Οι ήρωες της ταινίας δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι πια νέοι και πιστεύουν στην αγάπη, ότι κάτι μαγικό μπορεί ακόμη να συμβεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως η αγάπη και η σεξουαλικότητα είναι θέμα ενέργειας… Για πρώτη φορά, ο ρόλος μου στην ταινία είναι ο ρόλος μιας γυναίκας που είναι σέξι, που ερωτεύεται και που είναι μια ώριμη γυναίκα με ρυτίδες. Αυτό είναι ένα νέο κόνσεπτ για το σινεμά για το οποίο είμαι πολύ ευτυχισμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...