207
Θα μείνει κάτι για σουβλάκι; | SOOC

Φθινοπωρινή καταιγίδα φόρων

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2016, 14:37
Θα μείνει κάτι για σουβλάκι;
|SOOC

Φθινοπωρινή καταιγίδα φόρων

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2016, 14:37

Φορολογικές υποχρεώσεις χωρίς προηγούμενο περιμένουν τους φορολογούμενους που έχουν ακίνητη περιουσία, εργασία ή εισοδήματα από ενοίκια, κοινώς όσους έχουν παραλάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό από την Εφορία. Η επιστροφή από τις διακοπές, η έναρξη των σχολείων -και των λοιπών υποχρεώσεων που ακολουθούν τα παιδιά- δημιουργούν έναν πιεστικό πονοκέφαλο προς το μέσο πολίτη που θα βρει κάτω από την πόρτα και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Ο Σεπτέμβριος έχει τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος που θα έρθει να… συμπληρώσει τα έξοδα για τα σχολικά. Επίσης έχει και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που φέτος έρχεται νωρίτερα.
Ο Οκτώβριος έχει τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Τον Νοέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.
Ο Δεκέμβριος έχει, φυσικά, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας που, όπως λέγεται, θα επιβαρύνουν πλέον και τα «καθαρά» αυτοκίνητα.
Ο ΕΝΦΙΑ θα μας ακολουθήσει και το 2017, αφού η εξόφληση του θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Αν όλα εξελιχθούν καλά για το οικονονομικό επιτελείο, τότε στα ταμεία θα μπουν 6, 3 δισ. ευρώ. Υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Δύσκολα. Ποτέ στο παρελθόν οι φορολογούμενοι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλες επιβαρύνσεις. Παράλληλα, βέβαια, έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα μαζί με τις αποταμιεύσεις των πολιτών. Και όλα δείχνουν ότι η καταιγίδα των έμμεσων και των άμεσων φόρων θα ενισχύσει τις πολιτικές διεργασίες…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...