248
Νίκος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Δανίκας, Λίλα Σταμπούλογλου, Θοδωρής Αθερίδης, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Σπήλιος Λαμπρόπουλος (από αριστερά) | CreativeProtagon

Οι τηλεοπτικές σειρές είναι το «νέο» σινεμά;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2016, 17:18
Νίκος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Δανίκας, Λίλα Σταμπούλογλου, Θοδωρής Αθερίδης, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Σπήλιος Λαμπρόπουλος (από αριστερά)
|CreativeProtagon

Οι τηλεοπτικές σειρές είναι το «νέο» σινεμά;

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2016, 17:18

Είναι αδιανόητο να μιλήσεις για σύγχρονη ποπ κουλτούρα και κυρίαρχη εικόνα χωρίς να υπολογίσεις τη δυναμική και την επίδραση των σημαντικών ξένων –κυρίως αμερικάνικων- τηλεοπτικών σειρών που «καταναλώνουμε» όλο και πιο πολύ, όλο και πιο φανατικά και στην Ελλάδα. Καθώς η κρίση, μάλιστα έχει μειώσει δραματικά τον αριθμό των ελληνικών σίριαλ αλλά και την ποιότητα τους λόγω της συμπίεσης του κόστους, οι ξένες σειρές γίνονται ουσιαστικά η μοναδική διέξοδος για τον λάτρη του είδους, και όχι μόνο. Και ταυτόχρονα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την παρακολούθηση των ελληνικών σειρών…

Το θέμα, σε όλες του τις διαστάσεις θα απασχολήσει τη συζήτηση που διοργανώνει το Public σε συνεργασία με το Protagon την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Public Συντάγματος. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας, ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Πρωιμάκης, η ηθοποιός-κωμικός και αρθρογράφος Λίλα Σταμπούλογλου (Lila true story) και ο Εμπορικός Διευθυντής προϊόντων ψυχαγωγίας των Public Σπήλιος Λαμπρόπουλος. Ο δημοσιογράφος και βετεράνος φαν των σειρών Νίκος Ζαχαριάδης θα συντονίσει (και όχι μόνο) τη συζήτηση.

Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις επιδράσεις των TV Series, που μετά μανίας βλέπουμε σε DVD, στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, στον τρόπο με τον οποίο καθορίζουν το κυρίαρχο γούστο αλλά και την παραγωγή εικόνας, τη βιωματική σχέση μας (πώς παθιαζόμαστε, με τι και γιατί), το περιεχόμενο.

Με την εμπειρία των ειδικών σε θέματα εικόνας και κινηματογράφου και τηλεόρασης, αλλά και ως φανατικοί φίλοι -κάποιοι εξ αυτών- των ξένων σειρών που απολαμβάνουμε με κάθε δυνατό τρόπο θα πραγματοποιήσουν έναν ζωντανό διάλογο με επιχειρήματα, γνώση, προσωπική εμπειρία. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα βεβαίως να θέσει τον προβληματισμό του και να κάνει ερωτήσεις.