276
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του παραβάν, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων, την Κυριακή 3 Απριλίου | Menelaos Myrillas / SOOC

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος για τους εορτασμούς των ομογενών

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 6 Απριλίου 2016, 15:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του παραβάν, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων, την Κυριακή 3 Απριλίου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος για τους εορτασμούς των ομογενών

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 6 Απριλίου 2016, 15:01

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εορτασμών της ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μολονότι δεν έχει προγραμματιστεί έως τώρα κάποιο ραντεβού με αξιωματούχους της αμερικανικής διακυβέρνησης -ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον- πρόκειται για την πρώτη, έστω και ανεπίσημη επίσκεψη του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, γεγονός που από μόνο του έχει τον δικό του πολιτικό συμβολισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρηματολογήσει από τη Νέα Υόρκη υπέρ του δικαιώματος ψήφου της απανταχού ελληνικής ομογένειας στις εθνικές εκλογές, πρόταση που εντάσσεται στο γαλάζιο σκεπτικό για την ανάγκη μια τολμηρής Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί και στην εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλα ανεξαιρέτως τα μέτωπα σε ομιλία του την προσεχή Δευτέρα στην αμερικάνικη μητρόπολη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραιτηθούν, καθώς, όπως είπε σε δήλωση του «ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτε από αυτόν. Για αυτό πρέπει να φύγει τώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «παράσταση» που ανέβασε η κυβέρνηση στο φόντο των υποκλαπεισών συνομιλιών, που διέρρευσαν στα Wikileaks, και επέμεινε ότι το φορολογικό σοκ, που προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση στο Προσφυγικό οδηγούν την χώρα σε συνθήκες ασφυξίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τηρεί αποστάσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ συμπεραίνει πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης αποδυναμώνουν δραματικά την διαπραγματευτική θέση και την διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...