358
Η Ηρώδου Αττικού κλειστή μην και περάσει κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας. | social media

Οι «αόρατες» κλούβες της Ηρώδου Αττικού κατά των ΑμεΑ!

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 3 Δεκεμβρίου 2018, 16:56
Η Ηρώδου Αττικού κλειστή μην και περάσει κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας.
|social media

Οι «αόρατες» κλούβες της Ηρώδου Αττικού κατά των ΑμεΑ!

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 3 Δεκεμβρίου 2018, 16:56

Ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα απουσίαζε από το Μέγαρο Μαξίμου. Είχε πάει στα Καλάβρυτα να μιλήσει σε κάτι κτηνοτρόφους.

Κατά σύμπτωση η 3η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Και κάποια από αυτά τα άτομα θέλησαν να διαδηλώσουν στην Αθήνα, είτε για λόγους ευαισθητοποίησης των υπολοίπων, είτε επειδή απλώς έχουν κάθε άλλο λόγο να το κάνουν, καθώς αυτή η πόλη μόνο τη ζωή τους δεν διευκολύνει.

Εν όψει της πορείας αυτής και απουσία του Πρωθυπουργού, κλούβες παρατάχθηκαν στην Ηρώδου Αττικού. Eνα φρούριο κτίστηκε για να προστατεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι δεν έχει κλούβες των ΜΑΤ να τον φυλάνε έξω από το σπίτι του και το γραφείο του, αυτές οι άτιμες ήταν εκεί. Για να αποτρέψουν αυτήν την προφανή απειλή κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Ας υποθέσουμε απλώς ότι κάποιο από αυτά τα άτομα με αναπηρία, δεν ήταν ένας επικίνδυνος και αγριεμένος διαδηλωτής που θα ήθελε να πετάξει μολότοφ και να ανατινάξει το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά ότι ήθελε απλώς να κατέβει την Ηρώδου Αττικού και να πάει μία βόλτα στο Ζάππειο, ας πούμε.

Δεν θα μπορούσε, γιατί οι κατά τα άλλα αόρατες κλούβες είχαν παραταχθεί στην Ηρώδου Αττικού. Και αφού ο Τσίπρας έλειπε, μάλλον θα ήταν εκεί για να φυλάνε τον Φλαμπουράρη και τον Βερναρδάκη.

Μπορεί και να αντιπαρέλθει κάποιος το ότι ο κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητος Πρωθυπουργός δεν είχε στείλει έστω ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Μπορεί οι σύμβουλοί του να το λησμόνησαν ή να είχαν αφοσιωθεί στην συγγραφή της ομιλίας προς τους κτηνοτρόφους.

Ομως αυτό που δεν κρύβεται, είναι η θλιβερή εικόνα μίας κυβέρνησης που λέει ότι μεριμνά για τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους και την ίδια στιγμή φοβάται μην τυχόν και οι άνθρωποι με τα αμαξίδια φτάσουν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Υπάρχει όμως μία παρηγοριά. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και Διαστήματος Παππάς, υπέγραψε ολόκληρη υπουργική απόφαση για το πώς θα βλέπουν τηλεόραση. Και μας ενημέρωσε και στο twitter:

«Υποχρέωση μας να θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Σήμερα υπογράψαμε Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν. Ενα πρώτο βήμα για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία».

Μάλλον αλλάζει η ζωή τους μετά από αυτό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News