460
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο της επιστροφής της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» στην ΕΡΤ | Δελτίο Τύπου/Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Χρειαζόμαστε μια εκπομπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο της επιστροφής της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» στην ΕΡΤ
|Δελτίο Τύπου/Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Χρειαζόμαστε μια εκπομπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Λίγο μετά την κυριακάτικη μετάδοση της λειτουργίας, θα ξεκινάει η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη» που επανέρχεται στην ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος…

Μάλιστα. Τι λείπει τώρα απ’ το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια; Μια ηθικοπλαστική εκπομπή ίσως να λείπει, για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική οικογένεια. Ισως θα ήταν και μια καλή ιδέα να ξαναποινικοποιήσουμε τη μοιχεία, και γράφω «ξανά» γιατί πολλοί νέοι μάλλον δεν ξέρουν ότι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε, κι ότι η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα στις ελληνοχριστιανικοστρατοκρατούμενες εποχές.

Ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής του EKΠΑ και εσχάτως μέλος του ΕΣΡ, μας υπενθύμισε με ποστ στο facebook ότι «για πρώτη φορά η (ραδιοφωνική τότε) Εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώνεται το 1948 (μεσούντος του εμφυλίου πολέμου), ως προπαγανδιστικό εργαλείο, παράλληλα με εκπομπές όπως “Σελίδες από την δράσιν της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής”, “Το έθνος και τα γεγονότα”, “Από την εγκληματικήν δράσιν του Κ.Κ.Ε.” κ.ά.»

Κοντολογίς, ο Πάνος Καμμένος, εκτός απ τη στρατολαγνεία και τα εφηβικά τσαμπουκαλέματα σε επίπεδο ανταλλαγής δηλώσεων για τη κοχλάζουσα γείτονα, φίλη και σύμμαχο Τουρκία (λες και κατατροπώθηκε ποτέ εχθρός μόνο από δηλώσεις), είπε να στρατικοποιήσει λίγο και τη δημόσια τηλεόραση. Γιατί προφανώς το μόνο που λείπει και πραγματικά χρειαζόμαστε είναι η ενημέρωση για τις ένοπλες δυνάμεις.

Σε άλλες εποχές, μια τέτοια εκπομπή πιθανότατα να ήταν απαραίτητη για το φρόνημα και το ηθικό των πολιτών. Σήμερα πάντως, είναι απ’ όλες τις απόψεις εντελώς περιττή. Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης της; Το ηθικό; Ποιανού; Του λαού που δεν έχει να φάει και περιμένει στις ουρές για ένα επίδομα; Σοβαρά τώρα, θα αναθαρρήσει ο λαός άμα δει πολεμικά αεροπλάνα και πεζοναύτες στην οθόνη του; Το πιθανότερο είναι να πει «μόνο ένας πόλεμος μας έλειπε τώρα», παρά τι ωραίο στρατό έχουμε.

Αν πάλι κάποιος ενδιαφέρεται για τις ένοπλες δυνάμεις, το ίντερνετ έχει πια ό, τι πληροφορία θες. Στην τελική ας προσφέρει το Υπουργείο Άμυνας μέσω του δικού του ιστότοπου, πληροφορίες, βίντεο, αρχείο, για όποιον θέλει να δει και να μάθει.

Τις τελευταίες μέρες, όλη η χώρα συζητά μουδιασμένη ένα φριχτό τροχαίο που στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων και μας υπενθύμισε τα κενά και τις αδυναμίες μας. Από το 1990 έως το 1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από -14% έως -45%. Στην πατρίδα μας είχαμε αύξηση μέχρι και +60%. Εχουμε 73 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 51. Αναρωτιέμαι, στη χώρα που ένας πόλεμος συντελείται κάθε χρόνο στην άσφαλτο, με πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών στην Ελλάδα να είναι τα τροχαία, η πρώτη σκέψη για εκπομπή στην ΕΡΤ είναι για τις ένοπλες δυνάμεις;

Η ένταξη θεμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία και μια ανάλογου περιεχομένου εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση, δεν αποτελούν προτεραιότητα άραγε;

ΥΓ. Αν ο Πάνος Καμμένος θέλει ψήφους, ας μη χρησιμοποιεί τη δημόσια τηλεόραση γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...