797
Τα δύο στιγμιότυπα που ξεκίνησαν το κίνημα συμπαράστασης στην «θλιμμένη Μελάνια» | Via Twitter

Το κίνημα «Je Suis Melania»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 26 Ιανουαρίου 2017, 07:00
Τα δύο στιγμιότυπα που ξεκίνησαν το κίνημα συμπαράστασης στην «θλιμμένη Μελάνια»
|Via Twitter

Το κίνημα «Je Suis Melania»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 26 Ιανουαρίου 2017, 07:00

Στις διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τις γυναικείες οργανώσεις έκανε την εμφάνισή του ένα πανό που έγραφε το εξής: «Μελάνια, αν θέλεις να σε σώσουμε ανοιγόκλεισε τα μάτια σου δύο φορές». Η φράση αυτή που χρησιμοποιείται ευρέως στις ταινίες και τις σειρές για να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί αν κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση ομηρείας, γράφτηκε προφανώς ως αστείο. Αλλά μέσα σε λίγες ώρες το αστείο σοβάρεψε. Και ξαφνικά όλοι θέτουν το θέμα της trophy wife σε μια βαθιά ανθρωπιστική βάση.

Τη μια στιγμή o δημοφιλής κωμικός και παρουσιαστής Στίβεν Κολμπέρ αποκαλούσε το φόρεμα που φορούσε η Μελάνια Τραμπ στην ορκωμοσία «συσκευή μεταφοράς κεφαλιού». Και λίγο αργότερα όλοι είναι σκυμμένοι πάνω από αυτό το «δυστυχισμένο» κεφάλι. Σε μια κρίση ανθρωπισμού μεγάλα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν άρθρα όπως «Η Μελάνια Τράμπ πάσχει από κατάθλιψη;». Ή «Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος συμπεραίνουν: η Μελάνια Τραμπ είναι ένα αντικείμενο για τον σύζυγό της».

Ρόλο-κλειδί σε αυτή τη «μεταστροφή» της κοινής γνώμης έπαιξε μια ομολογουμένως τρομακτική λεπτομέρεια που επισήμανε κάποιος χρήστης ονόματι «Marv» στο twitter. Κατά τη διάρκεια της τελετής, όσο μιλούσε ο ευαγγελιστής Φράνκλιν Γκράχαμ, ο Ντόναλντ Τραμπ γυρίζει προς την σύζυγό του. Εκείνη κάνει έναν αντανακλαστικό «μοντελέ» σπασμό στο πρόσωπό της που προσομοιάζει με χαμόγελο. Και μόλις ο Τραμπ της γυρίζει ξανά την πλάτη του το πρόσωπό της μεταμορφώνεται ακαριαία. Παγώνει. «Μαρουλιάζει». Σε μια έκφραση που θα μπορούσε να μπει σαν φωτογραφία σε εγκυκλοπαίδεια. Δίπλα στο λήμμα «κατάθλιψη».

Και μετά άρχισε το ψάξιμο. Παλιές φωτογραφίες του ζεύγους ξανακοιτάχτηκαν με άλλο μάτι. Ο χορός του προεδρικού ζεύγους στο πάρτι μετά την ορκωμοσία αναλύθηκε ξανά. Και έτσι απλά, ο όρος «σύζυγος τρόπαιο» έπαψε να είναι μια αόριστη έννοια. Απέκτησε πρόσωπο. Η Μελάνια μπαίνει σιγά σιγά στον ρόλο της «θλιμμένης πριγκίπισσας».  Ρόλος που ουσιαστικά χηρεύει από την εποχή της Λαίδης Ντι.

Είναι ζήτημα χρόνου μέχρι το εκκρεμές να πάει πάλι στην άλλη άκρη και το Διαδίκτυο να χωριστεί σε «Μελανικούς» και «Αντιμελανικούς». Να τεθούν θέματα όπως το δικαίωμα κάθε γυναίκας να διαθέτει τον εαυτό της όπως θέλει – ακόμα και να τον μετατρέπει σε τρόπαιο ενός σοβινιστή πολυεκατομμυριούχου. Στο κάτω κάτω το μοντέλο από την Σλοβενία με τα «χειρουργικά» προσεγμένα αγγλικά ήξερε ποιον παντρευόταν. Δεν παγιδεύθηκε. Μάλιστα κάποιοι μπορεί να υποθέσουν ότι έτσι ανατράφηκε: ως «αντικείμενο» στο πλευρό ενός ισχυρού αρσενικού. Με την διαρκή προτροπή «να μην πάει χαμένη η ομορφιά της» αλλά να την «αξιοποιήσει»…

Ας μην ξεχνάμε ότι το Διαδίκτυο είναι μια προσομοίωση «γειτονιάς». Και στις γειτονιές οι άνθρωποι σχολιάζουν.

Στο μεταξύ οι υπόλοιποι μπορούμε να χαζέψουμε από το παράθυρο τις «επίμαχες» εικόνες που θα μπορούσαν να έχουν τίτλο «το δράμα της Μελάνια». Έχοντας στην άκρη του μυαλού μας ότι αυτό το αιχμάλωτο πονεμένο πρόσωπο πλαισιώνεται από δύο ογκώδη διαμάντια…

Το χαρτόνι με τη φράση που ξεκίνησε το κίνημα απελευθέρωσης της Μελάνια. «Μελάνια: αν θέλεις να σε σώσουμε ανοιγόκλεισε δύο φορές τα μάτια»

1485026938 (1)

 

Μια φωτογραφία που δεν μπορεί να βάλει κανείς σε κορνίζα στο «σύνθετο» του σπιτιού του. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η πεντάμορφη και το Τέρας». 

REUTERS/Yuri Gripas
REUTERS/Yuri Gripas

 

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το σχήμα του στόματος της Μελάνια Τραμπ υποκρύπτει πόνο ή πολύ συγκεκριμένες οδηγίες σε πλαστικό χειρούργό

REUTERS/Yuri Gripas
REUTERS/Yuri Gripas

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει την «κουβαλήτρια του (ακριβού και ασορτί με την ίδια…) πακέτου» να κάνει τη δουλειά της ενώ εκείνος κάνει την δική του: να ζήσει την θριαμβευτική είσοδο στον Λευκό Οίκο χωρίς περιτά βάρη. Μόνος του. 

REUTERS/Jonathan Ernst
REUTERS/Jonathan Ernst

 

Η στιγμή που όλος ο πλανήτης ένοιωσε ανάγκη να φωνάξει: «Κύριε πρόεδρε, ξεχάσατε την κυρία με το κουτί πίσω σας!»

C2xBapsWIAA-Wle (1)

 

Το ζεύγος Ομπάμα δείχνει για άλλη μια φορά τον ανθρωπισμό του. Και «περιθάλπτει» με τρυφερότητα – δίκην συζύγου – την εγκαταλελειμμένη Μελάνια στην είσοδο του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ είναι ήδη μέσα

REUTERS/Jonathan Ernst
REUTERS/Jonathan Ernst

 

Οι κωμικοί του διαδικτύου πήραν το αστείο της αιχμαλωσίας της Μελάνια και το προχώρησαν. Τι είχε μέσα το κουτί από τα Tiffany’s; Μα ένα post-it που γράφει «βοήθεια»…

melania2

 

Μια εικόνα δύο ζευγαριών που αποτελεί «ψωμοτύρι» για τους αναλυτές της γλώσσας του σώματος. Αν ήταν βρύση δεν θα είχε κανείς αμφιβολία ποιό ζευγάρι θα ήταν το  «ζεστό» και ποιο το «κρύο»

melania1

 

Αν κανείς δεν την ήξερε θα μπορούσε να υποθέσει ότι πρόκειται για την πρωταγωνίστρια μιας ταινίας τρόμου. Την ώρα που βλέπει τον δολοφόνο…

melania3

 

… και η φωτογραφία – αντίλογος. Η Μελάνια Τραμπ κάνει σαφές τι την κάνει ευτυχισμένη. Και έχει το χαμόγελο να το αποδείξειmelania-1x1 (1)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News