190
Αλκοτέστ για μεθυσμένους οδηγούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απειλεί με αυστηρές κυρώσεις. Ποιος όμως θα τις εφαρμόσει; | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Νo more… χάννοι    

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 21 Σεπτεμβρίου 2017, 17:44
Αλκοτέστ για μεθυσμένους οδηγούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απειλεί με αυστηρές κυρώσεις. Ποιος όμως θα τις εφαρμόσει;
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Νo more… χάννοι    

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 21 Σεπτεμβρίου 2017, 17:44

Μεγάλης προβολής έτυχε χθεσινό δελτίο Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός σε συνάντησή του με μητέρες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων εξήγγειλε αυστηροποίηση μεταξύ άλλων των κυρώσεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, που υπό προϋποθέσεις θα φθάνει σε δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού.

Κι ανεξάρτητα από τη νομιμότητα μιας αυστηρής -όσο η εξαγγελθείσα- κύρωσης κυρίως από πλευράς συμβατότητας προς την αρχή της αναλογικότητας (θα ήταν πρόωρο να τοποθετηθεί κανείς αναλυτικότερα προτού διατυπωθούν οι όροι επιβολής της) αναρωτιέται ο (καλόπιστος) αναγνώστης του δελτίου: Τίνι τρόπω κι από ποιους θα εξασφαλισθεί η τήρηση της διάταξης;

Σημαντικότερο, επιτρέψτε μου, θεωρώ εν προκειμένω το «από ποιους», γιατί είναι αμέτρητα τα παραδείγματα Αρχών κι οργάνων, προσώπων και θεσμών που διαχρονικά και διακομματικά όχι μόνο αδιαφορούν για την τήρηση του νόμου, αλλά κατά τρόπο επιδεικτικό τον παραβιάζουν. Μόλις χθες ο Κοσμάς Βίδος ασχολήθηκε (εδώ) με την άλλη, μεγάλη κοροϊδία, την «απαγόρευση» του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Οταν κι αν ψηφισθεί ποτέ η εξαγγελθείσα τροποποίηση του ΚΟΚ, να είσθε βέβαιοι πως θα συνδυασθεί με την εξαγγελία αυστηρότατων ελέγχων, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News